Bezár

Hírarchívum

Kiválasztják a tudósok borait: universitas ajándék is a különleges nedű

Kiválasztják a tudósok borait: universitas ajándék is a különleges nedű

2015. március 12.
2 perc

Az egyetem és akadémia borait immár több éve közösen választja ki a Szegedi Tudományegyetem és a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Akadémiai Bizottsága. A különleges nedűket az egyetemi ajándékboltban és a TIK Caféban is megvásárolhatjuk.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„Vinum Academiae at Universitatis”. Ez a kör alakú címke hívja fel a borivók figyelmét: a palackba a Szegedi Tudományegyetem és az MTA Szegedi Akadémiai Bizottsága közös bora került. A 2015. évi borokat 2015. március 26-án a SZAB-székházban választják ki. Az idei a 10. közös meghívásos borverseny. A kitüntetett nedűk várhatóan 2015. áprilisának második hetétől vásárolhatóak meg.


Az egyetemi ajándékboltban és a TIK Caféban (az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ épületében, Szegeden az Ady tér 10. szám alatt) lehetett hozzájutni az elmúlt években az akadémia és az egyetem boraihoz.

A nemes italokhoz nagyobb tételben az SZTE TIK épületében található egyetemi ajándékboltban juthatunk hozzá, hivatalos megrendelő ellenében. „Általában nagyobb mennyiségű rendelés érkezik például az SZTE Rektori Hivatal és a karok részéről: főként egyetemi, kari rendezvényekre, nagyobb konferenciákra vásárolják a borokat. Sokszor viszik az intézmény partnereinek, támogatóinak ajándékként egy-egy jeles alkalomból, vagy külföldi látogatáskor is ezeket a jó minőségű borokat” – tájékoztatott Feldmüller József, az SZTE Ajándékbolt munkatársa.


Magányszemélyként, kisebb mennyiségben, a TIK Caféban vehetjük meg a szegedi universitas borait. A kiválasztott nedűk ára minden évben változó. Az úgynevezett rendezvényborok palackonként 1500-2000 forintba kerülnek, míg a prémium kategóriás borok ára 4500 forint felett mozog.



A borversenyről korábban írtuk:

2014-ben is kiválasztották a tudósok borait

Bemutatták a Szegedi Tudományegyetem és a SZAB borait

Az SZTE és a SZAB borai


 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek