Bezár

Hírarchívum

A jelen tehetségei a jövő tudományos kutatói képzése, fejlesztése a Szegedi Tudományegyetemen 311 millió forint támogatás segítségével

A jelen tehetségei a jövő tudományos kutatói képzése, fejlesztése a Szegedi Tudományegyetemen 311 millió forint támogatás segítségével

2015. május 04.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem, mint kutatóegyetem és kiválósági központ oktatói-kutatói tevékenységének kiemelten hangsúlyos tevékenysége a hallgatói tehetségek fejlesztése, a kutatói pálya iránti elkötelezettség erősítése. Elsődleges célunk, hogy a hallgatóinkban rejlő szakmai képességeket kibontakoztatva, a különböző tudományterületeken sikeres, nemzetközi színtéren is eredményes fiatal kutatók építsék a Szegedi Tudományegyetemen karrierjüket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés


A Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett „Tudományos képzés műhelyeinek támogatása” program részeként 311.428.899 forint támogatási összeg segítségével a kutatói utánpótlás és tehetséggondozás mindhárom alappillére - szakkollégiumok, tudományos diákkörök és doktori iskolák – keretében nemzetközileg versenyképes, naprakész és hiánypótló képzések, egyedi fejlesztési programok és széles nyilvánosságot elérő rendezvények valósulhatnak meg.


A támogatás lehetőséget ad arra, hogy az alap-, mester és doktori képzésben részt vevő hallgatók nemzetközileg versenyképes K+F fejlesztési projektek, tudományos kutatások és nemzetközi jelentőségű művészeti projektek megvalósításába kapcsolódjanak be, amelyek keresztül olyan attitűd, képesség és tudás befogadás iránti igény fejlesztése valósulhat meg, melynek hatásai messze túlmutatnak a támogatási időszakon.


A projekt megvalósításával a tehetséggondozás részét képező módszertanokat, folyamatokat kívánjuk a XXI. század elvárásaihoz igazodóan megújítani, melynek segítségével sikerrel tudjuk folytatni a kiváló szakember és kutató utánpótlás képzését.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek