SZTE Info

Izgalmas programokkal vár az SZTE a Kihívás Napján

A 2015-ös szegedi Kihívás Napja programsorozathoz a Szegedi Tudományegyetem Sportközpontja is csatlakozott. A Hattyas soron május 20-án, szerdán 8 órától számos sportágban próbálhatják ki magukat a mozgás szerelmesei.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

1991 óta rendezik meg a Kihívás Napját, amely a világ talán legnagyobb egy napon zajló lakossági sporteseménye.Ügyességi játékok és kötélhúzás az SZTE Sportközpontban


A Szegedi Tudományegyetem azon felsőoktatási intézmények közé tartozik, mely igazán nagy hangsúlyt fektet a sportos és egészséges életmódra nevelésre és az élsportolók támogatására. Mindezt jól mutatja, hogy az SZTE több intézménye is bekapcsolódik a 2015-ös Kihívás Napja programba.


Az SZTE JGYPK Testnevelési és Sporttudományi Intézetében és Hattyas sori Sportközpontjában 2015. május 20-án 8 órától várják a sportoló kedvű látogatókat. A sportlétesítmény termeiben és pályáin ügyességi versenyek, kötélhúzás, szivacslabda, mini tenisz, oktatási és játékos feladatok várják a látogatókat. Lesz ugrókötelezés, Nordic-walking, többféle aerobic és mini atlétikai versenyek is. Az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Áltanos Iskolájában falmászással várják az extrém sport képviselőit.


szegedi_sport_es_furdok_kft_kihivas_napja_programok_2015.


Magyar olimpikonok támogatják az eseményt


A Kihívás Napjának célja, hogy kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz – ezért támogatják magyar olimpikonok, sportkiválóságok is személyes részvételükkel ezt az országos eseményt. Hazai bajnokaink közül az olimpikon súlyemelő, az Universiade-győztes, Eb-bronzérmes Nagy Péter vesz részt a szegedi programon: a 105 éves Délmagyarország és a Szegedi Vízipóló Suli közös programján az 50 méteres kutyaúszóversenyen indul.6 helyszínen várják a mozogni vágyókat


Bőséges szabadidősport-kínálattal rendezik meg 2015-ben a Kihívás Napját. Szegeden hat helyszínen mozoghatnak a sportolni vágyók. Az SZTE intézményei mellett a Városi Sportcsarnokban és a Kisstadionban a kosárlabda, kézilabda és a labdarúgás kerül középpontba. Az Újszegedi Ligetben a Játékok Kertje várja az extrém sportok és a streetball kedvelőit, míg a Városi Műjégpályán görkorcsolyás váltóversenyt rendeznek. Számos programmal jelentkezik az EDF DÉMÁSZ Szeged Vízisport Egyesület, a Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség, a Szegedi Ifjúsági Ház és a Nemzeti Kajak Kenu és Evezős Olimpiai Központ is.


További részletek: Kihívás Napja


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.