SZTE Info

A Playoffba jutott az SZTE Szedeák

Története során először jutott a férfi NB1-s kosárlabda bajnokság legjobb nyolc csapata közé a Naturtex-SZTE Szedeák. A szegedi kosarasok a középszakaszban elért harmadik helyezésükkel biztosították helyüket a rájátszásba.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Nikola Lazic edző vezetésével, valamint a Naturtex Kft. és a Szegedi Tudományegyetem hosszú időre nyúló partnerségével vágtak neki a 2014-2015-ös szezonnak a szegedi kosárlabdások. Az alapszakaszban a Szedeák a hetedik helyet szerezte meg, amivel bejutott a középszakasz „középházába”. Itt a harmadik hely megszerzésével biztosította a legjobb nyolc közé kerülést. A Szedeák Playoffba jutása mellett az is eldőlt, hogy a címvédő Szolnoki Olajjal játszik a legjobb négybe jutásért 2015. április 22-én Szolnokon.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.