Bezár

Hírarchívum

Ismét vízre száll az SZTE csapata a Dunai Regattán

Ismét vízre száll az SZTE csapata a Dunai Regattán

2015. április 14.
2 perc

Az év egyetemi sportfesztiválja a III. Dunai Regatta. A 2015. április 25-i Egyetemi Sárkányhajó Versenyen az SZTE ismét vízre száll. Szurkolj te is az SZTE sárkányhajós csapatának a 2015-ös Dunai Regattán!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Idén harmadik alkalommal rendezik meg az Antall József tudásközpont jóvoltából a jelentős hazai sportolói és kulturális eseményt, a Dunai Regattát.

 


A Duna legszebb szakaszán versenyeznek


A Duna legszebb fővárosi szakaszán – a Parlamenttől és a Vigadótól a Budapesti Műszaki Egyetem központi épületéig tartó szakaszán – profikból álló evezősök és amatőr sárkányhajós csapatok mérhetik össze erejüket.


A hazai oktatási intézmények mellett két amerikai top egyetem, az örök rivális Harvard és Princeton profi csapatai is vízre szállnak. Így Magyarországon soha nem látott amerikai házi döntőnek is szemtanúja lehetnek a szurkolók. Az esemény fővédnöke idén Colleen Bell, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete lesz.

 


Az SZTE ismét vízre száll


A második Dunai Regattán, a 2014. május 1-jei, óriási érdeklődéssel kísért versenyen a Szegedi Tudományegyetem végzett az első helyen. Az erről szóló tudósítás itt olvasható.


2015-ben az SZTE Sárkányhajós csapatának tagjai: Boros Gyevi, Jovan Péter, Maróti Erika, Török Réka, Vozár Botond, Baláspiri Ádám, Zentay Lilla, Farkas Mercedes, Kiss Olivér, Borbély Bence, Gera Ákos, Huszák Márk, Csintalan Zsófi, Horváth Zsolt, Garda Jennifer, Tóth Kristóf, Sárik Ágnes, Paulik Natália, Sala Nicolás.


További információ

Az SZTE csapata a Facebookon

 


Középpontban a sport


A vízi sport mellett egyéb mozgásformákra is reflektorfény irányul. Az autómentessé tett rakparton a hagyományosabb sportágakon kívül, mint például a streetball, a tollaslabda, a pingpong vagy a jóga, lehetőség nyílik olyan extrém és új mozgásformák kipróbálására is, mint a slackline, a gauswheel, a freestlyle frizbi, de lesz csocsó, Xbox, beerpong és mászófal is. A Gravity Academy bemutatóját pedig akrobatikus triál, monocikli és parkour elemekkel tűzdelik.


A sport mellett zenés programok is várják az érdeklődőket. A Sound of the University öt fellépője mellett jelen lesz az Intim Torna Illegál, de zenél a Drop the Cheese és DJ Whiteboy is.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek