SZTE Info

Gyógyszerésztörténeti Nyári Egyetem Szegeden

A Tisza- parti városban rendezik meg 2015. július 9-12. között a XII. Gyógyszerésztörténeti Nyári Egyetemet. A programban a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar és az ottani gyógyszerészképzés történetének a bemutatása is szerepel.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Generációváltások a gyógyszerkincsben és a gyógyszertárakban.” Ez a központi témája a 2015-ös Gyógyszerésztörténeti Nyári Egyetemnek. A Magyar Gyógyszerésztörténeti Társaság (MGYTT) nyári képzéseit 2003 óta rendezi meg elsősorban a fiatal gyógyszerészeknek országhatáron innen és túl. A rendezvény lehetőséget biztosít arra, hogy a fiatal generáció a gyógyszerész hivatás múltjáról kötetlen, baráti rendezvényen tanuljon, új ismeretségeket szerezzen. Emellett hangsúlyt kap Szeged város nevezetességeinek, kultúrájának megismerése is. A három napos programkínálatban – a szakmai előadások mellett – ismerkedési est és városnézés is szerepel.


A rendezvénynek a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszertudományi Kar és az SZTE Semmelweis Kollégiuma ad otthont. 2015. július 11-én bemutatkozik a szegedi gyógyszerészképzés, a résztvevők az SZTE GYTK Intézeteibe is ellátogatnak.


További információ és jelentkezés: XII. Gyógyszerésztörténeti Nyári Egyetem


A szegedi látnivalókról egy kis ízelítő:


 


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.