SZTE Info

Tisza Istvánra emlékeznek az egyetemi könyvtárban

„A Nagy Háború árnyékában, Tisza István” címmel rendhagyó szeminárium és virtuális kiállításlátogatás várja az érdeklődőket 2014. szeptember 23-án 14 órakor SZTE Klebelsberg Könyvtárában.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A rendezvényen Aranyi Zoltán, a Hadtörténeti Gyűjtemény vezetője mutatja be az 1914-es katonai történésekről készült új honlapot, majd Tisza Istvánról, a Vasgrófról Zakar Péter, az Új- és Legújabbkori Magyar Történeti Tanszék főiskolai tanára és Bencsik Péter, a Legújabbkori Egyetemes Történeti Tanszék adjunktusa beszélget „A Vasgróf” című színházi ősbemutató apropóján.


A résztvevők között belépőjegyet sorsolnak ki a Szegedi Nemzeti Színház „A Vasgróf” című előadására.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 05.

tandi-flora-feat-varga-judit-szomoru-vasarnap

Néhány nappal ezelőtt debütált, s mára több százezer megtekintésnél tart Tandi Flora Szomorú vasárnap-feldolgozása, melyben Varga Judit igazságügyi miniszter kíséri az SZTE-n végzett énekesnőt hegedűn. A különleges produkció kapcsán beszélgettünk Tandi Florával.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.