SZTE Info

Kortárs vonós muzsika a Zeneművészeti Karon

2014. szeptember 10-én 18 órakor az SZTE Zeneművészeti Kar Liszt Ferenc Kamarateremben tartja első őszi előadását a 2013. decemberben létrejött kortárszenei és előadó-művészeti szakkollégium.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az esten felcsendül Balassa Sándor: Párosító hegedűduók, Kocsár Miklós: Ballata, Szőnyi Erzsébet: Hegedű – brácsa duók, Tóth Péter: Duó Concertante – két hegedűre ésVermes Mária: Variációk két magyar népdalra, Handel: Grobschmied variációk hegedűre és brácsára (Vermes Mária átirata), valamint Tóth Péter: Balkán concertante című műve. Közreműködik Szecsődi Ferenc – hegedű, Farkas Erzsébet – hegedű és Tuzson Edina – brácsa.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.