SZTE Info

Úszók Éjszakája – olimpikonok állnak ki a pikkelysömörrel élő társaikért

Minden év október 29-én a Pikkelysömör Világnap alkalmából a Magyar Dermatológiai Társulat kezdeményezésére megrendezik az Úszók Éjszakáját. 2014-ben a tavaly összeúszott kilométerek túlszárnyalása a cél.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Pikkelysömör Világnapján, 2014. október 29-én ezúttal is megtartják az Úszók Éjszakáját. A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a betegségre. A résztvevők olimpikonok sportolókkal együtt fejezik ki szolidaritásukat és úsznak együtt pikkelysömörrel élő társaikért.

A Pikkelysömör Világnapról való megemlékezést idén magyar kezdeményezésre sikerült európai színtérre emelni, és Brüsszelben is megrendezik a programot. A brüsszeli esemény fő szervezője Kemény Lajos, a Szegedi Tudományegyetem bőrgyógyászati klinikáját vezető professzor, az európai társaság vezetőségi tagja, a kezdeményező Magyar Dermatológiai Társulat elnöke pedig Bata Zsuzsa, a Szegedi Tudományegyetem bőrklinika professzora, így mind a magyarországi, mind a brüsszeli esemény szorosan kötődik a szegedi egyetemhez.

Az Úszók Éjszakáját 2014. október 29-én tartják meg, Szegeden a városi sportuszodában 18 és 20 óra között lehet úszni és szurkolni. A szegediekkel együtt úszik Novoszáth Melinda, valamint női és férfi vízilabdások: a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem OB I-es női, valamint a Tiszavirág Szeged Diapolo OB I-es férfi vízilabdacsapat tagjai.

Úszósapkát fel, csatlakozz te is, támogasd te is a pikkelysömörrel élőket, és járulj hozzá, hogy idén új rekord szülessen!

Részletes információ az esemény honlapján, folyamatosan friss hírek pedig az esemény Facebook-oldalán olvashatók.

 

SZTEinfo

 

Korábban írtuk:

Úszók Éjszakája – olimpikonok állnak ki a pikkelysömörrel élő társaikért

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.