Bezár

Hírarchívum

Úszók Éjszakája – olimpikonok állnak ki a pikkelysömörrel élő társaikért

Úszók Éjszakája – olimpikonok állnak ki a pikkelysömörrel élő társaikért

2014. október 29.
2 perc

Minden év október 29-én a Pikkelysömör Világnap alkalmából a Magyar Dermatológiai Társulat kezdeményezésére megrendezik az Úszók Éjszakáját. 2014-ben a tavaly összeúszott kilométerek túlszárnyalása a cél.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Pikkelysömör Világnapján, 2014. október 29-én ezúttal is megtartják az Úszók Éjszakáját. A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a betegségre. A résztvevők olimpikonok sportolókkal együtt fejezik ki szolidaritásukat és úsznak együtt pikkelysömörrel élő társaikért.

A Pikkelysömör Világnapról való megemlékezést idén magyar kezdeményezésre sikerült európai színtérre emelni, és Brüsszelben is megrendezik a programot. A brüsszeli esemény fő szervezője Kemény Lajos, a Szegedi Tudományegyetem bőrgyógyászati klinikáját vezető professzor, az európai társaság vezetőségi tagja, a kezdeményező Magyar Dermatológiai Társulat elnöke pedig Bata Zsuzsa, a Szegedi Tudományegyetem bőrklinika professzora, így mind a magyarországi, mind a brüsszeli esemény szorosan kötődik a szegedi egyetemhez.

Az Úszók Éjszakáját 2014. október 29-én tartják meg, Szegeden a városi sportuszodában 18 és 20 óra között lehet úszni és szurkolni. A szegediekkel együtt úszik Novoszáth Melinda, valamint női és férfi vízilabdások: a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem OB I-es női, valamint a Tiszavirág Szeged Diapolo OB I-es férfi vízilabdacsapat tagjai.

Úszósapkát fel, csatlakozz te is, támogasd te is a pikkelysömörrel élőket, és járulj hozzá, hogy idén új rekord szülessen!

Részletes információ az esemény honlapján, folyamatosan friss hírek pedig az esemény Facebook-oldalán olvashatók.

 

SZTEinfo

 

Korábban írtuk:

Úszók Éjszakája – olimpikonok állnak ki a pikkelysömörrel élő társaikért

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek