SZTE Info

Elérhetők a legújabb Campus Hungary ösztöndíjfelhívások

A Balassi Intézet 2014. október 1-jén hetedik alkalommal hirdette meg az Európai Unió támogatásával megvalósuló Campus Hungary program ösztöndíjait, melyekre a magyarországi konvergenciarégiók felsőoktatási intézményeinek hallgatói és munkatársai, így a Szegedi Tudományegyetem polgárai is pályázhatnak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A magyarországi konvergenciarégiók (Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld, Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl és Dél-Dunántúl) felsőoktatási intézményeinek hallgatói és munkatársai az összes ösztöndíjtípusra pályázhatnak, vagyis a hallgatók féléves részképzésre, szakmai gyakorlatra, valamint rövid és csoportos tanulmányútra, a felsőoktatási munkatársak rövid és hosszú tanulmányútra. Az ösztöndíjfelhívások, melyek valódi mobilitási lehetőségeket kínálnak a világ minden tájára, már elérhetők a Campus Hungary oldalán. Pályázni 2015. január 1. – 2015. június 30. közti megvalósítási időszakra lehet, a beadási határidő 2014. október 27., 12 óra. A rövid határidő miatt érdemes tehát már most regisztrálni a honlapon, tanulmányozni a pályázati lehetőségeket, és felvenni a kapcsolatot a külföldi partnerekkel, illetve megkezdeni a pályázathoz szükséges formanyomtatványok beszerzését, hogy a pályázati időszak zárultáig (október 27., 12 óra) minden dokumentum feltöltése megtörténhessen. Jelentkezni egyébként kizárólag elektronikusan lehet.

 

Campus Hungary pályázat Erasmus+ ösztöndíjas hallgatóknak

 

A Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi Mobilitási Iroda Campus Hungary pályázatot hirdet Erasmus+ ösztöndíjat elnyert részképzős és szakmai gyakorlatos hallgatók számára a 2014/2015-ös tanévre. A pályázat lehetőséget biztosít az SZTE Erasmus+ösztöndíjat elnyert hallgatói számára az európai uniós ösztöndíj összege helyett a Campus Hungary magasabb ösztöndíját választani az Erasmus+ zero grant státus megtartása mellett.

Pályázatot nyújthatnak be Erasmus+ ösztöndíjat már elnyert, teljes tanévre kiutazó, kiutazott hallgatók 2014/2015-ös tanév 2. félévére, ebben az esetben az első félévi ösztöndíjuk Erasmus-forrásból, a második féléves ösztöndíjuk Campus Hungary-forrásból származik majd. Pályázhatnak Erasmus+ ösztöndíjat az első szemeszterre már kiutazó, kiutazott hallgatók, amennyiben hosszabbítani kívánnak a 2014/2015-ös tanév 2. félévére, ebben az esetben az első félévi ösztöndíjuk Erasmus-forrásból, a második féléves ösztöndíjuk Campus Hungary-forrásból származik majd, valamint a 2014/2015-ös tanév 2. félévére Erasmus+ pótpályázatot benyújtó hallgatók, ebben az esetben az ösztöndíjuk teljes egészében Campus Hungary-forrásból származik majd.

A Campus Hungary ösztöndíjra pályázatot benyújtó, de azt el nem nyerő hallgatók megőrzik Erasmus+ ösztöndíjra való jogosultságukat. A pályázatokat 2014. október 8-án 12 óráig várják a Nemzetközi Mobilitási Irodába. A felhívásról további információ itt.

Az aktuális ösztöndíjpályázatokról folyamatosan tájékoztat az SZTE Mobilitási Iroda honlapja.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.