Bezár

Hírarchívum

Az Olasz Nyelv Hete a Szegedi Tudományegyetemen

Az Olasz Nyelv Hete a Szegedi Tudományegyetemen

2014. október 29.
2 perc

Első alkalommal rendezte meg az Olasz Nyelv Hetét a Szegedi Tudományegyetem Olasz Tanszéke. A Festa della XIV Settimana della Lingua Italiana nel Mondo című programnak a Dugonics téri régi Olasz Központ adott helyet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Hagyományteremtő céllal rendezte meg első alkalommal a Szegedi Tudományegyetem Olasz Tanszéke az Olasz Nyelv Hetét Festa della XIV Settimana della Lingua Italiana nel Mondo címmel. A rendezvényen Csongrád megyei általános és középiskolások mutatták be produkcióikat, a diákok a Dózsa György Általános Iskolából, az Orczy István Általános Iskolából, a Rókusi Általános Iskolából, a SZTE Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskolából, az SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakközépiskolából, a Deák Ferenc Gimnázium, Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumból, a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolából, a Dugonics András Piarista Gimnáziumból, a Móra Ferenc Gimnáziumból és a SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnáziumból érkeztek olasztanáraikkal együtt.


Olasz_nyelv_hete_galeria
Az Olasz Nyelv Hete a Szegedi Tudományegyetemen - GALÉRIA


Az eseményt Pál József rektorhelyettes, tanszékvezető egyetemi tanár nyitotta meg, majd Claudia Romano, a Budapesti Olasz Kultúrintézet igazgatóhelyettese köszöntötte a résztvevőket.

Először azt a kiállítást nyitották meg, melynek anyagát az általános és középiskolás gyerekek által készített, az olasz kultúrához kapcsolódó, változatos témákban született rajzok, plakátok, akvarellek és plasztikák adták. Ezt követően a középiskolás diákok adtak műsort, benne versek és dalok is elhangzottak, voltak rövid jelenetek, és multimédiás eszközökkel készített prezentációkat, kisfilmeket és videókat is bemutattak. A diákok munkáját az esemény főszervezője és háziasszonya, Dávid Kinga adjunktus oklevéllel köszönte meg.

A rendezvényen az Olasz Tanszék hallgatói is részt vettek: a tanár szakosok olasz dalokat tanítottak a gyerekeknek, a tolmácshallgatók pedig a köszöntőbeszédek tolmácsolását vállalták. A fesztiválról nem hiányzott az olasz kávé és pizza, egy olasz nyelviskola pedig könyvbörzét tartott. A programot kerekasztal-beszélgetés zárta, az általános és középiskolák olasztanárai a nyelvoktatással kapcsolatos aktuális kérdéseket és problémákat vitatták meg.

Az első alkalommal megrendezett, sikeres program hagyományt teremt: a szervezők szándéka szerint a olaszos közössége minden évben találkozik majd az Olasz Nyelv Hetének ünnepén.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek