Bezár

Hírarchívum

Müncheni vendégoktató tart előadás-sorozatot az európai oktatáspolitikáról

Müncheni vendégoktató tart előadás-sorozatot az európai oktatáspolitikáról

2014. október 30.
1 perc

Az SZTE és a müncheni Technische Universität együttműködésének keretében Szegedre érkezik Peter J. Brenner germanistaprofesszor, aki az irodalomtudomány és az európai oktatáspolitika témakörében tart előadásokat 2014. október 30-án és 31-én.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Peter J. Brenner professzor a müncheni Technische Universität germanistája, aki a német irodalomtudomány mellett az európai oktatáspolitika aktuális kérdéseivel is foglalkozik. Látogatásának ez is célja: megismerkedni az EU keleti államainak oktatási gyakorlatával, a bolognai folyamat hatásával. A két egyetem (SZTE és TUM) között fennálló Erasmus-partnerség keretében tartózkodik egy hétig Szegeden, és három előadást tart részben a Germán Filológiai Intézet hallgatóinak, illetve a SZAB Nyelv- és Irodalomtudományi Szakbizottsága szervezésében a szakma iránt érdeklődők számára.

 

- okt. 30. 12 óra, BTK VIII. terem:
„Glanz und Elend der deutschen Universität. Von der Frühen Neuzeit bis zur Gegenwart” (Fényűzés és ínség a német egyetemeken. A kora újkortól napjainkig)
- okt. 30. 18 óra (SZAB):
„Kafkas Technik” (Kafka módszere)
- okt. 31. 8.15-tól, BTK III. terem:
„Vom Buch zum Smartphone. Gesellschaftliche Folgen des Medienwandels” (Könyvtől az okostelefonig. A média változásainak szociológiai implikációi)

 

Ezenkívül konzultációkat folytat a Germanistisches Magazin (német szakos diákok újságja: www.gema.hu) szerkesztőségi csoportjával és a tudományos diákkör tagjaival.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek