Bezár

Hírarchívum

A Millenniumiban koncertezett a Cimbaliband

A Millenniumiban koncertezett a Cimbaliband

2014. október 30.
1 perc

Szerb harmonikás, magyar hegedűs, roma nagybőgős, sváb-magyar cimbalmos és gitáros, mindez egy sejtelmes női énekhanggal és egy dzsesszdobossal megfűszerezve – az SZTE Őszi Kulturális Fesztivál keretében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2014. október 29-én megtelt a Millenium Kávéház, érkeztek egészen fiatalok és idősebbek is, nők és férfiak egyaránt, azért, hogy élőben láthassák és hallhassák a népszerű Cimbaliband együttest. „A népzene tehát a természet tüneménye” – mondta Bartók Béla, és ez az állítás a mai vilában is megállja a helyét, vallják a Cimbaliband tagjai. Zenéjükben a modern kelet-európai életérzés keveredik a népzenével, viszont mindez természetes formában történik, mert ők egy igazi „multikulti” zenekar. Szerb harmonikás, magyar hegedűs, roma nagybőgős, sváb-magyar cimbalmos és gitáros, mindez egy sejtelmes női énekhanggal és egy dzsesszdobossal megfűszerezve.
Muzsikájuk forrásai különböző helyekről fakadnak: magyar népzene, klasszikus zene, dzsessz, balkáni népzene, rock’n’roll, de két dolog mégis összetarjta a bandát, a barátság és egy igazi varázslatos magyar hangszer: a cimbalom. Nem véletlenül emlegetik a zenei szaklapok Unger Balázst a „cimbalom Chuck Berryjeként”. Gyors „riffjeivel” változatos stílusban mozgatja, irányítja a zenekart az igazi magyar akusztikus „keverőpult” mögül. A fentieket egyesítve válik teljessé a hallgató számára az eredeti kelet-európai cimbalom rock’n’roll!

Remek hangulatot csináltak, és talán csak a hely hiány miatt nem „fulladt” táncba a műsor.


Fűrész Aliz

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek