SZTE Info

Életképek a Kvint Etűd előadásában

Első alkalommal lép a nagyközönség elé a szegedi egyetemistákból alakult Kvint Etűd formáció a 19. Őszi Kulturális Fesztivál programsorozaton. 2014. október 14-én 19 órakor a Korzó Zeneházban várják az érdeklődőket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Kvint Etűd egy új összművészeti mozgalom elnevezése, amely a komolyzenei alapokra igyekszik építeni, ám a határok kitágításával kísérletezik. A Kvint arra az öt művészeti ágra vonatkozik – irodalom, filmművészet, színművészet, képzőművészet és fotóművészet –, amelyekkel a koncertek során a zenét ötvözni kívánják. Az első fellépésen a zene mellett az irodalom, illetve a fényképészet kapja a főszerepet. A téma: életképek. Az új formáció első fellépésének szereplői a Szegedi Szimfonikus Zenekar mellett a Szegedi Tudományegyetemen tanuló fiatalok, a Bölcsészettudományi, a Juhász Gyula Pedagógusképző és a Zeneművészeti Kar diákjai lesznek, akik különböző területeken szerzett jártasságaikkal járulnak hozzá az előadás sokszínűségéhez.

Belépőjegy: 200 forint

További információ a Kvint Etűd hivatalos Facebook-oldalán.

 

SZTEinfo

 

Korábban írtuk: Szegedi egyetemistákból alakult a Kvint Etűd formáció

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.