Bezár

Hírarchívum

Ünnepnapok az életen át tartó tanulásért – a felnőttképzésről Szegeden

Ünnepnapok az életen át tartó tanulásért – a felnőttképzésről Szegeden

2014. november 12.
2 perc

A Magyar Pedagógiai Társaság és az MTA Pedagógiai Bizottság Andragógiai Albizottság Szegeden is megrendezi felnőttképzési roadshow-ját, amelynek 2014. november 14-én, pénteken 13 és 16 óra között a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Felnőttképzési Intézete ad helyet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Magyar Pedagógiai Társaság Felnőttképzési Szakosztálya harmadszor rendezi meg országszerte felnőttképzési roadshow-ját. A rendezvényen az egyes térségek szakemberei cserélhetnek eszmét az élethosszig tartó tanulás, a felnőttképzés aktuális kérdéseiről, és információt gyűjthetnek a hazai tapasztalatokról, jó gyakorlatokról. Szegedre 2014. november 14-én, pénteken érkezik a rendezvény, melynek helyszíne a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Felnőttképzési Intézete lesz (Szeged, Szilléri sgt. 12., 924-es terem).


Az eseményen szó lesz a felnőttképzési törvény bevezetésének tapasztalatairól és a Magyar Képesítési Keretrendszer felsőoktatási szintleírásainak elkészülte kapcsán a bevezetéssel kapcsolatos várható feladatokról. Idén a roadshow társrendezője a Magyar Tudományos Akadémia Pedagógiai Bizottság Andragógiai Albizottsága, az Oktatási Hivatal TÁMOP-4.1.3-11/1-2011-0001 kiemelt projektje, valamint a rendező egyetemek andragógusképzésért felelős szervezeti egységei.


A roadshow plenáris üléssel és előadásokkal kezdődik 13 órakor, köszöntőt mond T. Molnár Gizella intézetvezető, főiskolai tanár. Ezt követően Derényi András szól a Magyar Képesítési Keretrendszer bevezetéséről, majd Farkas Éva andragógus, egyetemi docens A tanulási eredmény alapú gondolkodás a felnőttképzési programok tervezésében címmel tart előadást.


A két előadás után két szekcióban folytatódik a program. A Farkas Éva vezette csoport Tanulási eredmények a szakmai programkövetelményben címmel folytatja a munkát, míg a másik szekció résztvevői A felsőoktatás szintleírásairól cserélhetik ki gondolataikat Derényi András szekcióvezető moderálása mellett.


A programokon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A részvételt e-mailben lehet jelezni a 413info@oh.gov.hu e-mail-címen.

 

SZTEinfo

 

Korábban írtuk: Szegedre érkezik a felnőttképzési roadshow

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek