Bezár

Hírarchívum

veradas_kiemelt

Ismét véradás a Szegedi Tudományegyetemen

Ismét véradás a Szegedi Tudományegyetemen

2014. november 24.
1 perc

Találd meg magadban a hőst! Adj vért! – ezzel a jelmondattal várják a Tisza-parti universitas hallgatóit a 9. Országos Felsőoktatási Véradóverseny szegedi helyszíneire. 2014. december 10-én 13 órától a József Attila Tanulmányi és Információs Központban adhatnak vért és menthetnek meg három életet a bátor önkéntesek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2013-ban a Szegedi Tudományegyetem a tízezer fő feletti nappali tagozatos hallgatójú intézmények kategóriájában megnyerte a 8. Országos Felsőoktatási Véradóversenyt. Idén ismét bizonyíthat az intézmény; 2014. november 25-én 13 és 18 óra között a Tanulmányi és Információs Központban, november 26-án 16 és 19 óra között a Károlyi Kollégiumban, december 10-én pedig ismét a TIK-ben lehet jelentkezni véradónak.

Miért érdemes vért adni?


Egyetlen véradással három betegen segíthetünk: a levett vérből plazmakészítmények, vörösvérsejt- és vérlemezke-koncentrátum készül. A véradás a véradók egészségét is szolgálja, hiszen a kötelező tesztek elvégzése után nem csak a vércsoportot állapítják meg, a szűrővizsgálat kiterjed a HIV, a hepatitisz-B, a hepatitsz-C, a szifilisz kimutatására is. Emellett a véradók egészségesek, életmentők és igazi hősök.


A véradás igazi közösségi élmény, együtt még jobb segíteni. Csatlakozz hozzánk a Facebookon is!

 

SZTEinfo

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek