SZTE Info

Vízilabda: kötelező győzelemre hajtva

Tavaszi első győzelmére készülve száll medencébe a Honvéd ellen a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem női vízilabdacsapata 2014. március 8-án.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Dalmády Szandráék eddig nyeretlenek a tavaszi szezonban, épp ezért lenne fontos számukra, hogy megszerezzék végre első pontjaikat. Szoros meccsek után az elmúlt hétvégén kilencgólos zakóba szaladt bele a Tisza-parti egyesület, ami miatt fűti a lányokat a bizonyítási vágy. Az ősz folyamán idegenben már sikerült megverni a Honvédot, így hazai pályán szinte kötelező a győzelem. Hogy sikerül-e érvényesítenie a papírformát a hazai együttesnek az OB I/A aktuális fordulójában, kiderül SZUE-ban 17.30-tól.


Forrás: SZEGEDma.hu
SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.