Bezár

Hírarchívum

Mozgó képeslapok Szegedről, az egyetemről

Mozgó képeslapok Szegedről, az egyetemről

2014. március 21.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem számos épületét és a Tisza-parti diákváros életét is bemutatja a 2013-ban és 2012-ben készült „mozgó képeslap”. Ez lett „Magyarország legjobb vidéki kreatív tartalma”. Nézze meg ön is a szegedtimelapse.hu címen!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Elsőként számolt be a Szegedi Tudományegyetem Hírportálja 2012-ben és 2013-ban is arról, hogy saját nézőpontból és új műfajban mutatják be Szegedet két „képhorgász” – Guba Gergő és Zsengellér Márton – mozgó képeslapjai.


A Tisza-parti város egy napjának sztorija áll össze az első szegedi mozgó képeslapból. Ezt karácsonyi ajándékként adta Szegednek a részben egyetemistákból álló baráti kör 2012. december 24-én:

Az első mozgó képeslap Szegedről egyetemisták ajándéka


Az első szegedi mozgó képeslap bemutatja a Szegedi Tudományegyetem több épületét, fölvillantja a könyvtárban tanuló, a városban sétáló és az egyetemi klubban bulizó diákok életét is. A színes fotó kavalkád gazdag képvilága nemcsak a Tisza-parti város lakóit, az itt tanuló egyetemistákat nyűgözte le, ugyanis eddig a világ 150 országából 450 ezren nézték meg a videót. A fénykép-sorozatból szerkesztett látványosság az internetes videó megosztókon „time lapse video” műfajként terjed és lett népszerű.


Lendületes időlapos videóban mutatja be Szegedet és egyetemét a 2013 karácsonyára elkészült második alkotás:

Ajándék Szegedről: pörgős képeslap a városról


Az SZTE Hírportálján jelentette be elsőként a volt egyetemistákból alakult alkotói kör, hogy a „Szeged Time Lapse 2012” népszerűségén felbuzdulva 2013-ban újabb, de a korábbinál pörgősebb mozgó képeslappal lepik meg a Tisza-parti város lakóit és barátait. Az egész műfaj megújult, ezért Szegedről az előző évinél is „mozgóbb képeslapon” bizonyították be, hogy a Tisza-parti egyetemi város nem unalmas alföldi település, hanem egy pörgős diákváros, tele meglepetésekkel. E mozgó képeslap szakmai sikerességét elismerte a Super Channel „elvi hálózat” Highlights of Hungary néven elindított projektje, melynek célja, hogy összegyűjtse a legjobb magyarországi „kreatív tartalmakat”. A projekt kurátorainak által 55-ös listáján 3. helyezettként a „Szeged Time Lapse 2013” végzett: www.highlightsofhungary.hu Tehát „Magyarország legjobb vidéki kreatív tartalma” 2013-ban Szeged pörgős mozgó képeslapja.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek