Bezár

Hírarchívum

Világhírű orvosok az ortopédiai és traumatológiai konferencián

Világhírű orvosok az ortopédiai és traumatológiai konferencián

2014. június 25.
2 perc

2014. június 24-én közös konferenciát tartott Szegeden a Magyar Ortopéd és Traumatológus Társaság. A TIK-ben rendezett konferencián, szakmai kiállításon külföldi szakértők is megjelentek, előadtak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Ortopédok szakorvosok és traumatológusok közösen tartottak konferenciát 2014. június 24-én az SZTE József Attila Tanulmányi és Informatikai Központban. Az esemény jelentősége kapcsán Varga Endre, az SZTE ÁOK Traumatológiai Klinika tanszékvezetője és a konferencia főszervezője elmondta, hogy a hétvégén Budapesten lesz a világ vezető csontsebészeit összefogó éves találkozó, melyre a világ 200 vezető sebésze először érkezik az országba. – Ennek kapcsán tudtuk a kongresszust megszervezni, hogy ide Szegedre is meghívtunk több világhírű szakembert – árulta el Varga Endre, utalva a konferencia magas szakmai színvonalára. – Meghívott vendégek érkeztek többek között Thaiföldről, Amerikából, Kanadából, Kolumbiából, Argentínából, Németországból és Svájcból – sorolta a külföldi vendégelőadók hosszú sorát, akik a tudományos beszédek mellett kerekasztal-beszélgetéseken is részt vettek.


– A programok és előadások tematikájának összeállításakor igyekeztünk figyelembe venni, hogy Szegeden most nyílt meg az új sürgősségi betegellátó osztály, valamint a központi műtő, így a fő témák között a politraumatizáció, a sürgősség és a trauma kapcsolata, a pszichotrauma és a betegoktatás fontossága szerepelt – jegyezte meg a szerteágazó programkínálat kapcsán Varga Endre, aki igen sikeresnek ítélte meg a közös konferenciát. A magas színvonalú tudományos seregszemle népszerűségét mutatja az is, hogy közel 1200 résztvevője és 64 kiállítási standja volt. – Magyarországon egyre inkább komolyan kell venni, hogy csak azok a dolgok valósulhatnak meg, amelyet akarunk, és közös munkával elérünk. A baleseti ellátás javításához egyaránt szükség van az orvosok, a szakképzés, a betegek, a politika és a média együttműködésére – jelentette ki Varga Endre.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek