Bezár

Hírarchívum

Kapu-nyito

Véget ért a KAPU Program tavaszi szemesztere

Véget ért a KAPU Program tavaszi szemesztere

2014. június 19.
2 perc

Az oklevelek ünnepélyes átadásával sikeresen zárult a KAPU Magyar-Kínai Csereprogram harmadik szemesztere az SZTE Állam- és Jogtudományi Karán.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2014 februárjában két kínai partneregyetemről érkező 11 hallgató részvételével kezdődött meg a KAPU Magyar-Kínai Csereprogram harmadik szemesztere a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. A program keretében a kínai hallgatók az SZTE ÁJTK kínálatából általuk választott angol nyelvű kurzusokat hallgattak az állam- és jogtudományok, illetve a gazdaságtudományok területéről. A partneregyetemeken állam- és jogtudományi alapképzések második vagy harmadik évében járó hallgatók a félévet sikerrel és kiemelkedő eredményekkel zárták, így büszkén vehették át oklevelüket a 2014. június 11-én megrendezett záró ünnepségen. A ceremónia főszereplői természetesen a kínai hallgatók voltak, akik Hajdú Józseftől, az SZTE ÁJTK dékánjától vehették át okleveleiket, de a rendezvényt megtisztelte jelenlétével Szentmártoni Lívia és Xuemei Zhang, az SZTE Konfuciusz Intézet magyar és kínai igazgatója, illetve Barkóczy Dávid, kínai kapcsolatokért felelős rektori megbízott, valamint a képzés oktatói és a hallgatói tutorok is.


kapu_diploma
Fotó: Iványi Aurél


Hajdú József záróbeszédében hangsúlyozta azoknak az élményeknek a fontosságát, amelyeket a kínai hallgatók az itt töltött négy hónap alatt szereztek. Zhang Boxin, a Sanghaji Nemzetközi Tanulmányok Egyetem hallgatója társai nevében érzelmekben gazdag felszólalással búcsúzott az intézménytől és az oktatóktól. Szavaiból kiderült, hogy a kínai diákok egytől egyig megszerették Szegedet, örökké szívükbe zárták a magyarokat.


A hallgatók valóban tartalmas időszakot tudhatnak maguk mögött. Az órákra való készülés mellett ugyanis a program keretén belül eljutottak Budapestre – többek között az Országházba és az Alkotmánybíróságra –, illetve Pécsre, emellett pedig a tavaszi szünetet kihasználva körbeutazták Európát. A program sikerességét és magas színvonalát a végzett hallgatók elismerő szavain túl az is bizonyítja, hogy egyre több hallgató választja az SZTE ÁJTK-t külföldi tanulmányai helyszínéül. Az ősszel induló új szemesztert ugyanis már több mint 20 kínai hallgató kezdi meg.

 

Forrás: SZTE Állam- és Jogtudományi Kar

Fotó: Iványi Aurél

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek