Bezár

Hírarchívum

Az SZTE 2014-ben is részt vesz a nyári Kanizsa Feszten

Az SZTE 2014-ben is részt vesz a nyári Kanizsa Feszten

2014. június 28.
2 perc

2014. július 9-én indul a Kanizsa Feszt a magyarkanizsai Tisza-parton. A négynapos kulturális fesztiválon a Szegedi Tudományegyetem több oktatója, munkatársa is előadást tart, miközben a fesztivál területén fölállított sátorban az SZTE Médiacentrum munkatársai adnak információt a szegedi egyetem képzéseiről.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Vajdasági Kulturális Központ Egyesület 2013-ban azzal a céllal hívta életre a fesztivált, hogy a Vajdaságban élők kultúrájának fenntartását és továbbfejlesztését szolgálja. Idén is olyan rendezvényeket szerveznek, amelyek a hagyományápolásra, a helyi értékek megőrzésére, a művelődés, kultúra és a sport fejlesztésére épülnek.

A fiatalok körében népszerű fesztivál kiemelt programja a Nyári Szabadegyetem, melyen az SZTE több oktatója, munkatársa is előadást tart. A nyári egyetem 2014. július 9-i programján a civil szervezetek határon átívelő projektjeiről hallhatnak kerekasztal-beszélgetést az érdeklődők. A július 10-i program a Magyarkanizsa monográfiája II. címet viseli, melyen belül 15 perces blokkokban történészek tartanak előadást. Az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar oktatói közül Fejős Sándor Magyarkanizsa készülő monográfiája, Forró Lajos pedig Impériumváltások Magyarkanizsán címmel tart ismertetőt. Zakar Péter, az SZTE BTK Történeti Intézet Új- és Legújabbkori Magyar Történeti Tanszék oktatója Magyarkanizsa történetéről, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc időszakától a kiegyezésig tartó periódusról szól, majd Molnár Tibor Magyarkanizsa az első világháború idején címmel tart előadást. Kávai Szabolcs a város két világháború közötti politikai, gazdasági, társadalmi helyzetét ismerteti, Valkay Zoltán a település építészettörténetéről beszél. Ugyanakkor a fesztivál területén fölállított sátorban az SZTE Médiacentrum munkatársai válaszolnak a szegedi egyetem képzéseit, az itteni továbbtanulási lehetőségeket érintő kérdésekre. A fesztiválon a fiatalok a Tisza-parti universitas 2014/15-ös felvételi kiadványával és a Szegedi Egyetemi Magazinnal is találkozhatnak.

A program vonzerejét különböző zenei produkciók is növelik. Sztárfellépők: Beatrice, Aurora, Elitni Odredi, Nevergreen, Ossian, Road. Az esti koncertek mellett délutáni programok is várják a közönséget: lesz kézművesutca, népzenei sátor, médiaműhely, ahol a televíziózás alapjaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők, filmklub, egészségközpont, a legkisebbeket pedig gyerekprogramok szórakoztatják.

A részletes program a Kanizsa Feszt oldalán érhető el.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek