Bezár

Hírarchívum

veradas_kiemelt
Országos Felsőoktatási Véradóversenyt nyert a Szegedi Tudományegyetem

Országos Felsőoktatási Véradóversenyt nyert a Szegedi Tudományegyetem

2014. június 17.
2 perc

A tízezer fő feletti nappalis hallgatójú intézmények kategóriájában az SZTE nyerte a 8. Országos Felsőoktatási Véradóversenyt, megelőzve a Pécsi Tudományegyetemet és a Budapesti Corvinus Egyetemet. A legtöbb véradót mozgósító intézmények a Véradók Világnapján, 2014. június 14-én vehették át az elismeréseket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Magyar Vöröskereszt – partnerségben az Országos Vérellátó Szolgálattal – 2013. szeptemberben indította útjára a 8. Országos Felsőoktatási Véradóversenyt, melyre ezúttal 38 egyetem és főiskola nevezett. A diákok közel 300 eseményen adhattak vért e tanévben. Az egyetemeken és főiskolákon szervezett véradásokon közel 14100 véradó jelent meg, közülük több mint 12600 nappali tagozatos hallgatóként nyújtott így segítséget, mintegy 3300 fiatal első alkalommal adott vért. A verseny, a nappali tagozatos hallgatói létszám alapján három kategóriában zajlott: az 1000 diáknál kevesebbet, az 1000 és 10 ezer között és a 10 ezernél is több fiatalt oktató intézmények adatait vetették össze. A „véres küzdelmet” kategóriánként az az intézmény nyerte, amelyik a nappalis hallgatói létszámához képest a legtöbb véradót mozgósította a most záruló tanévben. Eszerint a legaktívabb véradók a tízezer hallgatónál többet oktató intézményi kategóriában a Szegedi Tudományegyetemen vannak – adja hírül a veradas.hu.


A Szegedi Tudományegyetem évek óta részt vesz a „véres küzdelemben”: a tízezer hallgatónál is többet oktató intézmények versenyében a 2005-2006-os és a 2008-2009-es tanévben is a Szegedi Tudományegyetem kapta meg az első díjat.


A 8. Országos Felsőoktatási Véradóversenyen „a legaktívabb véradó egyetem”, a Tisza-parti universitas, maga mögé utasította a kategóriájában nevező Pécsi Tudományegyetemet, a Budapesti Corvinus Egyetemet, a Budapesti Gazdasági Főiskolát, az Eötvös Loránd Tudományegyetemet, a Semmelweis Egyetemet, a Debreceni Egyetemet és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet is.


„Társadalmi jelentőségű cél a véradás népszerűsítése” – hangsúlyozta Szabó Gábor akadémikus. A Szegedi Tudományegyetem rektora 2014. június 14-én, a véradók idei világnapján vette át „a legaktívabb véradó egyetem” elismerést. „Ez az a pillanat és ez az az elismerés, mikor egy intézmény vezetője kijelentheti: büszke egyetemének hallgatóira” – hangsúlyozta az SZTE rektora.


Mivel a 2013-2014-es tanévben az SZTE-n aktivizálták a legtöbb véradót a tízezer fő feletti kategóriában, így jövőre a Tisza-parti universitas lesz a 9. Országos Felsőoktatási Véradóverseny házigazdája.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek