Bezár

Hírarchívum

MTMT-konzultáció szerzőknek és adminisztrátoroknak az SZTE Klebelsberg Könyvtárban

MTMT-konzultáció szerzőknek és adminisztrátoroknak az SZTE Klebelsberg Könyvtárban

2014. június 05.
1 perc

A Magyar Tudományos Művek Tárában (MTMT) minden magyar tudományos kutató elhelyezheti és nyilvánossá teheti tudományos munkásságának bibliográfiai adatait és publikációinak hivatkozásait. Az adatbázis megismertetése és hatékony használatának elterjesztése céljából az SZTE Klebelsberg Könyvtár folyamatosan szervez szerzői és adminisztrátori konzultációkat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

mtmt tik konzultacioA szerzői konzultációkat két szinten (kezdő és haladó) szervezi a könyvtár. A kezdő szintű konzultációkra azokat a szerzőket várják, akik most ismerkednek az MTMT adatbázis-felületével, a haladó konzultációra pedig azokat, akik már ismerik az MTMT felületét, és már foglalkoztak adatimportálással, kézi közleményfelvitellel. A folyamatosan meghirdetett képzésekre a http://service.bibl.u-szeged.hu/tanfolyam címen lehet jelentkezni az szte.hu vagy u-szeged.hu végződésű e-mail cím megadásával.


A Szegedi Tudományegyetem szervezeti egységeiben kinevezett MTMT-adminisztrátorok felkészítése szintén az SZTE Klebelsberg Könyvtárban történik. Az adminisztrátori jogosultság az adott egység vezetője által kiállított hivatalos megbízás alapján, az alapképzés elvégzését követően adható ki. Az alapképzés egy 4x3 órás tanfolyamból áll, ezenkívül a program aktuális változásait, a gyakorlati munka során felmerülő problémákat, egy-egy témát tárgyaló, rövidebb MTMT-adminisztrátori konzultációkat, továbbképzést is szervez az egyetemi könyvtár. A meghirdetett képzésekre a http://service.bibl.u-szeged.hu/tanfolyam oldalon lehet jelentkezni. A jelentkezés szte.hu vagy u-szeged.hu végződésű e-mail cím megadásával lehetséges.


A szerzői konzultációkról további információ itt.


Az adminisztrátori konzultációkról további információ itt.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek