SZTE Info

MTMT-konzultáció szerzőknek és adminisztrátoroknak az SZTE Klebelsberg Könyvtárban

A Magyar Tudományos Művek Tárában (MTMT) minden magyar tudományos kutató elhelyezheti és nyilvánossá teheti tudományos munkásságának bibliográfiai adatait és publikációinak hivatkozásait. Az adatbázis megismertetése és hatékony használatának elterjesztése céljából az SZTE Klebelsberg Könyvtár folyamatosan szervez szerzői és adminisztrátori konzultációkat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

mtmt tik konzultacioA szerzői konzultációkat két szinten (kezdő és haladó) szervezi a könyvtár. A kezdő szintű konzultációkra azokat a szerzőket várják, akik most ismerkednek az MTMT adatbázis-felületével, a haladó konzultációra pedig azokat, akik már ismerik az MTMT felületét, és már foglalkoztak adatimportálással, kézi közleményfelvitellel. A folyamatosan meghirdetett képzésekre a http://service.bibl.u-szeged.hu/tanfolyam címen lehet jelentkezni az szte.hu vagy u-szeged.hu végződésű e-mail cím megadásával.


A Szegedi Tudományegyetem szervezeti egységeiben kinevezett MTMT-adminisztrátorok felkészítése szintén az SZTE Klebelsberg Könyvtárban történik. Az adminisztrátori jogosultság az adott egység vezetője által kiállított hivatalos megbízás alapján, az alapképzés elvégzését követően adható ki. Az alapképzés egy 4x3 órás tanfolyamból áll, ezenkívül a program aktuális változásait, a gyakorlati munka során felmerülő problémákat, egy-egy témát tárgyaló, rövidebb MTMT-adminisztrátori konzultációkat, továbbképzést is szervez az egyetemi könyvtár. A meghirdetett képzésekre a http://service.bibl.u-szeged.hu/tanfolyam oldalon lehet jelentkezni. A jelentkezés szte.hu vagy u-szeged.hu végződésű e-mail cím megadásával lehetséges.


A szerzői konzultációkról további információ itt.


Az adminisztrátori konzultációkról további információ itt.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.