Bezár

Hírarchívum

Két versenyen is sikert aratott a Mezőgazdasági Kar

Két versenyen is sikert aratott a Mezőgazdasági Kar

2014. június 27.
2 perc

Az elmúlt napokban az SZTE Mezőgazdasági Kara két versenyen is kiválóan szerepelt: környezettudatossági vetélkedőn és főzőversenyen is bizonyított.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az „Egy-Kör 2” elnevezésű, egyetemisták és főiskolások számára kiírt környezettudatossági vetélkedő országos döntőjében a kar Hódok a mezőről elnevezésű csapata a rendkívül előkelő harmadik helyezést érte el. A csapat tagjai: Berg Ágnes, Huber Zsófia és Nagy Attila.

Az egyetemisták és főiskolások környezettudatossági vetélkedőjét 2009-ben indították el, ennek folytatásaként zajlik 2013. október és 2014. szeptember 30. között a második rendezvény, amelynek témája a lokális környezetvédelmi konfliktus. A vetélkedő első állomása 2014. februárban járt az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban, akkor a diákok filmet is nézhettek, és előadásokat is meghallgathattak a környezetvédelmi konfliktusokról. A hallgatók háromfős csapatban indulhattak. Az első feladatot megoldók közül az 50 legjobb csapat jutott a második fordulóba, ők már online képzésen vehettek részt – ennek témái a környezeti menedzsment, a környezetjog és a környezeti kommunikáció voltak –, a szervezők így nyújtottak nekik segítséget a második feladat megoldásához. A harmadik fordulóba már csak a legjobb tíz csapat került be, ők Budapesten vettek részt az egész napos döntőn, amelyet a nemzetközi esettanulmány-versenyek mintájára rendeztek meg.

A Mezőgazdasági Kar hallgatói és oktatói főzésben is jeleskednek, ez derült ki az SZTE IX. Alma Mater Weekend főzőversenyén. A kar Vásárhelyi Betyárok elnevezésű csapata az első helyen végzett, és Aranyfakanál díjban részesült. A csapat tagjai: Hajnal Ferenc, Hatvanyi Ferenc és Horváth Tímea hallgatók; az oktatók-dolgozók képviseletében pedig Komarek Levente csapatkapitány, Nagy Tímea és Horváth József. A csapatot a helyszínen támogatta és örömünkben osztozott még: Nagy Sándorné, valamint Gál István volt hivatalvezető.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek