Bezár

Hírarchívum

Gyermekeket és felnőtteket is vár az SZTE Alma Mater Weekend

Gyermekeket és felnőtteket is vár az SZTE Alma Mater Weekend

2014. június 17.
3 perc

2014. június 21-én és 22-én immár kilencedik alkalommal szórakoztatja a Szegedi Tudományegyetem Alma Mater dolgozóit, öregdiákjait és családjaikat az SZTE Alma Mater Weekend, amely gyermekek és felnőttek számára egyaránt tartalmas nyári kikapcsolódási lehetőséget kínál.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2014. június 21-én (szombaton) az SZTE Alma Mater Weekend Családi és Sportnap nyújt változatos programokat és sportolási lehetőséget a Hattyas sori SZTE Sportközpontban. 8 órakor indul a kari bográcsfőző verseny, ahol az SZTE karai, egységei külön csapatokat alkotva kápráztatják el főzőtudásukkal a résztvevőket. A nap végén a zsűri eldönti, ki a legjobb a szakácsmesterségben. Az elkészült finomságokból az első 200 regisztráló ingyen fogyaszthat. 10 órakor sportversenyek kezdődnek egyénileg és csapatban. A közös bemelegítés után mindenki megtalálhatja az őt érdeklő sportolási lehetőséget. A jelentkezők több helyszínen, több időpontban játszanak majd az alábbi sportágakban: kispályás labdarúgás, streetball, tenisz, asztali tenisz, játékos sorversenyek gyerekeknek. A nyertesek a nap végén értékes nyereményeket vehetnek át.


Ezen a napon szakemberek segítsége és felügyelete mellett gyermekek és felnőttek egyaránt megismerkedhetnek az alábbi sportágakkal: TRX a Bio Body trénerével, falmászás, golf, lengőteke, íjászat, kondi, turul, nordic walking, petanque. Akik inkább a bemutató órák résztvevői lennének, azok kipróbálhatják a zumbát, a gerincmozgató órát, a tradicionális Hawaii Hula táncot Rostás Viktóriával vagy 60 év felett a szenior tornát.


Lesznek továbbá foglalkozások, szórakoztató programok kicsiknek és nagyoknak: hatalmas felfújható csúszda és egy kisebb ugrálóvár is várja a fáradhatatlan lurkókat, a legelszántabbak óriás szappanbuborékot fújhatnak Katandival, és idén újra varázslatos mesebeli lényekké, kisállatokká alakulhatnak a gyerekek a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete önkéntes arcfestői segítségével, vagy egy csillámtetoválás boldog tulajdonosai lehetnek az SZTE Karrier Iroda munkatársai jóvoltából. A sokoldalú Hanga Ági papírszínházi produkcióra invitálja a kicsit nagyobbakat. Az Aura Segítőkutya Alapítvány és Erdélyi Noémi terápiás kutyavezető bevezeti közönségét a segítőkutyák feladatainak rejtelmeibe. Az SZTE Alumni mini angol foglalkozása zenés mozgásos bemutató foglalkozással várja az óvodásokat és a kisiskolásokat. Ha további módokon is szívesen kiélnék kreativitásukat a gyerekek, akkor egész nap részt vehetnek az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ kézművesprogramjain. Kihirdetik a „Szegedi Nyár!” rajzpályázat győzteseit, akik értékes nyereményekben részesülnek, és bemutatkozik a Korábban Érkeztem, a Koraszülött Intenzív Osztály Alapítványa is.


A rendezvény ingyenes, de regisztrációköteles. A jelentkezéseket 2014. június 20-án 10 óráig várják az info@sztealmamater.hu címen. A programokról részletesen itt tájékozódhatnak.


Másnap, azaz 2014. június 22-én (vasárnap) családi filmvetítés lesz a Belvárosi Moziban, délután az Alma Weekend részeként az alábbi filmeket nézhetik meg kedvezményes áron az Alma Mater-tagkártyával rendelkezők: 14:15 Így neveld a Sárkányodat 2. - 2D;16:00 Így neveld a sárkányodat 2. - 3D ;17:00 Volt egyszer egy erdő; 18:00 Szél támad. A filmvetítésekkel kapcsolatban itt tájékozódhatnak.

 

További részletes információ és jelentkezés ide kattintva elérhető.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek