SZTE Info

Fiatal tenorok a Zeneművészeti Karon

Három fiatal, tehetséges tenor, a METEnORS (Doszpod Kristóf Márk, Gulyásik Attila és Földvári István) előadásában operaáriák és nápolyi dalok csendülnek fel 2014. június 25-én 19 órakor az SZTE ZMK Fricsay Ferenc hangversenyteremben.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Műsoron: Tosti: Ideale, Lehár Ferenc: A mosoly országa, Vágyom egy nő után és Giuseppe Verdi: Rigoletto, Kesztyűária. Az esten számos nápolyi dal is felcsendül; Vieni sul mar, Marechiare, Santa Lucia, Leoncavallo: Mattinata, Händel: Ombra mai fu, Giacomo Puccini-Manon Lescaut: Donna non vidi mai, Vincenzo Bellini:Vaga luna che inargenti, Maria Mari, Tiritomba, O sole mio, Time to say goodbye és Funiculi Funicula.
Zongorán közreműködik: Csikós-Szelezsán Beáta.
Belépőjegy: 300 forint


SZTEinfo


METEnORS

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.