SZTE Info

2014. június végén ismét nyitott sportszombat

Számtalan sportolási lehetőség várja az SZTE polgárait 2014. június 28-án, ugyanis a Szegedi Tudományegyetem Sportközpontja aznap megnyitja a kapuit a mozgás szerelmesei előtt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2014. június 28-án, szombaton 9 és 17 között az SZTE polgárai és családtagjai díjtalanul használhatják az SZTE Sportközpont Hattyas sori szabadtéri sportpályáit (kosár-, tenisz-, streetball-, focipályákat) és kondicionálótermét. Mindezek mellett változatos programok is várják aznap a mozogni vágyókat, amikbe bárki szabadon becsatlakozhat. Reggel 9 órától fittball órával kezdődik a nap az „A” sportteremben. A külső pályán 10 órától az airsoftosok, 14 órától a triálosok tartanak foglalkozásokat. A falmászóterem 10 és 12 óra között szakember segítségével kipróbálható.

 

További díjmentes sportszombati napok az év során: július 26., augusztus 30., szeptember 27., október 25., november 29. A sportközpontban szeretettel várnak minden sportolni vágyót.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.