Bezár

Hírarchívum

Wolfram Mathematica szakmai tréning

Wolfram Mathematica szakmai tréning

2014. február 25.
2 perc

A Wolfram Mathematica rendszerre az SZTE korlátlan licensszel rendelkezik. Workshopot tart Szegeden 2014. március 6-án a Wolfram Research.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„A Wolfram Research egy jelentős amerikai számítógéptudományi vállalat, melyet Stephen Wolfram 1987-ben alapított meg munkatársakkal együtt. A vállalat legfontosabb terméke a Mathematica programcsomag” – olvasható a Wikipedián. „A Wolfram Research a Mathematica programcsomag kifejlesztésével vált világhírűvé. A legutolsó változatát, a Mathematica 7-es verzióját 2008 novemberében bocsátották ki.”

 

A Wolfram Research magyarországi körútján Szegedre is eljut: 2014. március 6-án (csütörtökön) 8:45–15:45 óra között a Szent-Györgyi Albert Agóra Informatóriumában (Szeged, Kálvária sugárút 23.) szemináriumot és szakmai tréninget tart.

 

„A tudományos szoftverek nélkülözhetetlenek az SZTE-n folyó oktatásban és kutatásban egyaránt. A Wolfram Alpha tudományos kereső portált mindenki ismeri, a Wolfram Mathematica rendszerre egyetemünk korlátlan licensszel rendelkezik” – tudtuk meg Karsai Jánostól. Az SZTE TTIK Bolyai Intézet Analízis Tanszék egyetemi docense hozzátette: „a március 6-i szegedi rendezvényen az aktuális fejlesztésekről szóló előadások mellett intenzív Mathematica tréning is lesz. Sőt, az eredeti terveken túl, a szegedi alkalmazásokról is elhangzik két rövid előadás. A résztvevők egyéni konzultációkon első kézből kaphatnak segítséget saját fejlesztéseikhez. Végül ráadásként, 13 óra 45 perctől két órás kurzust tartanak a Mathematica programozásáról.”

 

A fenti programra a részvétel ingyenes, regisztrálni lehet a szeminárium weblapján:  
 

Javasoljuk: mindenki vigye magával laptopját, amin a Mathematica telepítve van. 30 napos próbaváltozat a fenti weblapról letölthető. SZTE példány az egyetemi licenszfelelőstől (karsai.janos@math.u-szeged.hu) kérhető.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek