Bezár

Hírarchívum

Mobilkommunikációs képzés az SZTE-n

Mobilkommunikációs képzés az SZTE-n

2014. február 07.
2 perc

Az SZTE BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék képviselői 2014. február 5-i sajtótájékoztatójukon ismertették a tanszéken induló új, mobilkommunikációs és közösségi médiás ismereteket nyújtó képzést.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Bölcsészettudományi Kar 5. számú termében tartották a Kommunikáció- és Médiatudomány- Tanszék új képzésével kapcsolatos sajtótájékoztatót. Szajbély Mihály, a tanszék vezetője elmondta, hogy a képzési kínálatuk mindig is gyakorlatorientált volt, amit erős elméleti alapokkal támogattak meg. – Bár ma a „nem túl hasznos” képzések közé sorolják a kommunikáció képzést, a hallgatói visszajelzések ennek pont ellenkezőjét állítják – mondta a professzor, utalva arra, hogy mindig lépést tartanak a korral. Ez indokolhatja, hogy a mostanában nagy népszerűségnek örvendő mobilkommunikációs eszközök ismeretére alapozzanak egy új képzési formát. – Többről van itt szó, mint a technikai fejlődés követéséről. Az okostelefonok átalakították az életünket, formálják az identitásunk, emiatt egy kulturális változással is szemben állunk – indokolta a döntést Pusztai Bertalan egyetemi docens.

A képzés várható tartalmáról Balogh Csaba beszélt, aki újságíróként már több hasonló témájú kurzust is tartott a tanszéken. Elmondása szerint bizonyíthatóan nagy a kereslet a mobil koncepciójára rálátó szakemberekre. Így a tananyagban helyet kap többek közt a tudatos Facebook-használat, az alkalmazástervezés és menedzselés is. A képzés tehát – melyet a Telekom és a CarnationGroup is támogat – egy létező gazdasági rés befedését célozza, piacképes diplomát kívánva a fiataloknak.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek