Bezár

Hírarchívum

Miért a Szegedi Tudományegyetemet válaszd? Diákkedvezmények Szegeden

Miért a Szegedi Tudományegyetemet válaszd? Diákkedvezmények Szegeden

2014. február 07.
3 perc

A Szegedi Tudományegyetem 2014. február 8-án nyílt napra várja a felvételizést tervezőket és szüleiket a Rektori Hivatal épületébe (Szeged, Dugonics tér 13.). A továbbtanulásról szóló cikksorozatunk alábbi részében bemutatjuk, hogy milyen lehetőségeket rejt a diákigazolvány.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A diákigazolvány nemcsak az egyetemi jogviszonyt igazoló legfontosabb okmányok egyike, hanem különféle kedvezmények forrása is. Az SZTE-s diákigazolvány úgynevezett elektronikus pénztárcaként is működik, azaz a kártyában lévő chip segítségével az egyetemi épületekben – jelenleg a Gazdaságtudományi Kar és a József Attila Tanulmányi és Információs Központ épületében – elhelyezett automatákból hideg és meleg italok vásárlására is alkalmas. Emellett számos étkezési, kulturális és vásárlási kedvezmény igénybevételére is jogosít. Az SZTE Ajándékboltban és a Szegedi Nemzeti Színházban 10% kedvezményt adnak, a Szegedi Vadasparkba 1150 forintért, a Napfényfürdőbe 2000 forintért, az SZTE Füvészkertbe 300 forintért válhatnak kedvezményes belépőt az egyetemi hallgatók, míg a Szegedi Csillagvizsgálót ingyenesen látogathatják az SZTE polgárai. A sport szerelmesei 2000 forintos havi tagdíjért vehetik igénybe az SZTE EHÖK Fitness Klub konditermét és az órarendi edzéseket. A diákigazolvány kedvezményre jogosít a helyi autósiskoláknál, de a Szegeden működő nyelviskolák is kedvező óradíjakat biztosítanak a tanulni vágyó diákoknak. SZTE-s diákigazolvánnyal természetesen kedvezményes áron látogathatók a különböző egyetemi bulik, és szinte nincs olyan étkezde, pizzázó, hamburgeres Szegeden, ahol nem adnak engedményt az egyetemi polgároknak – csak, hogy néhányat említsünk a kedvezmények közül.

Ezenfelül számos szolgáltató egység nyújt kedvezményt az egyetemi polgároknak, a szegedi diákoknak szóló kedvezményekről további információ a www.sztekedvezmenyek.hu oldalon érhető el.

 

A felvételi eljárás menetéről és a Szegedi Tudományegyetem képzéseinek követelményeiről mindent megtudhatnak az érdeklődők a 2014. február 8-án (szombaton) 9 órakor kezdődő nyílt napon az SZTE Rektori Hivatal épületében (Szeged, Dugonics tér 13.). A szegedi egyetem képzéseit is bemutató nyílt napon az universitas vezetői ismét tartanak „szülői értekezletet”, ahol friss információkkal segítik a diákokat és a felnőtteket a továbbtanulásról szóló döntés meghozatalában. Az SZTE immár hagyományos februári, a felvételi jelentkezés határidejéhez közeli nyílt napjáról további információ itt olvasható.

 

Az SZTE immár hagyományos februári, a felvételi jelentkezés határidejéhez közeli nyílt napjáról további információ itt olvasható.

Az SZTE kari nyílt napjairól további információ az alábbi linken olvasható. Az SZTE felvételizőknek szóló honlapja: http://www.u-szeged.hu/felveteli

 

Korábban írtuk:

Miért a Szegedi Tudományegyetemet válaszd? Nőtt az állami ösztöndíjas helyek száma

Miért a Szegedi Tudományegyetemet válaszd? Színház, fesztiválok és egyetemi bulik

Miért a Szegedi Tudományegyetemet válaszd? Képzési díjak 2014-ben

Miért a Szegedi Tudományegyetemet válaszd? Diákmunka-lehetőségek Szegeden

Miért a Szegedi Tudományegyetemet válaszd? Tanulj idegen nyelveket az SZTE-n!

Miért a Szegedi Tudományegyetemet válaszd? A kollégiumoktól az albérletekig

Miért a Szegedi Tudományegyetemet válaszd? Sportolj az SZTE-n!

Miért a Szegedi Tudományegyetemet válaszd? Tudnivalók határon túli jelentkezőknek

Miért a Szegedi Tudományegyetemet válaszd? Pontok és határok 2014-ben

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek