Bezár

Hírarchívum

Kosárlabda: érvényesült a papírforma Pakson

Kosárlabda: érvényesült a papírforma Pakson

2014. február 17.
2 perc

Bár tisztesen helytállt, mégis papírforma vereséget szenvedett soros bajnokiján a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata. Nikola Lazic legénysége az éllovas Atomerőmű otthonában 14 ponttal kapott ki.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az első negyed egyértelműen a vendéglátók szája íze szerint alakult, hiszen a hazai alakulat már a mérkőzés elején el tudott lépni riválisától. Ugyan a szegediek próbálták tartani a lépést az éllovassal, de ez főként a gyenge lepattanózás miatt nem sikerült. Az első negyed végén 8 pontos haza előnyt mutatott az eredményjelző (20-12).

A második negyed aztán már jóval kiegyenlítettebb játékot hozott. Ehhez az kellett elsősorban, hogy a vendégcsapat támadásban valamelyest jobb teljesítményt mutasson. Ebben főszerepet játszott Jonathan Levy, aki egymaga próbálta meg kirángatni együttese kátyúba került szekerét. Hazai oldalon ugyanakkor felzárkózott pontgyártásban McGruder mellé Körtélyesi, Szabó Zsolt és Jones is. A második játékrész végül döntetlennel zárult, így a félidőben 36-28 arányban vezetett az Atom.

A harmadik felvonás szinte lekopírozta a második negyedet: végig egyenlő erők küzdelme zajlott a pályán. Hazai oldalon a kezdő ötös tagjai jártak élen a pontgyártásban, míg vendégoldalon Levy mellett most már Williams, Jereminov és Horváth Ákos szépen gyűjtögette a pontokat. A játékrész végül minimális, kétpontos vendég részsikerrel zárult.

Az utolsó felvonásban aztán elmaradtak a várva várt izgalmak. A Paks immár sokadszor 10 pont fölé hizlalta a különbséget, amire a végére elfáradó szegedieknek már nem volt ellenszerük. Az Atomerőmű végül megérdemelt, 79-65-ös sikert aratott a jól küzdő, de a végére erejével teljesen elkészülő Szedeák felett.

 

Férfi kosárlabda NB I 20. forduló:

 

Atomerőmű SE - Naturtex-SZTE-Szedeák 79-65 (20-12, 16-16, 18-20, 25-17). Paks, ASE Sportcsarnok 500 néző. Vezette: Kapitány, Frányó, Minár.

ASE: Vaughn 5/3, MCGRUDER 20/3, KÖRTÉLYESI 17/3, SZABÓ ZS. 17/3, JONES 6. Csere: Eilingsfeld 2, Baki 3/3, Kovács Á. 5/3, Markovics 2, Kerpel-Fronius 2. Vezetőedző: Dzunics Braniszlav.

Szedeák: Jereminov 10/6, LEVY 19/6, Horváth Á. 10/6, Williams 12, Csorvási M. 8. Csere: Vida, Kiss Zs. 3/3, Csorvási L. 3. Vezetőedző: Nikola Lazic.

 

Forrás: SZEGEDma.hu

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek