SZTE Info

Indulnak a Campus Hungary hallgatói tréningek

2014. március 14-én 10 és 16 óra között személyes kompetenciafejlesztő tréninget tartanak a Szegedi Tudományegyetemen.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Campus Hungary és a Tempus Közalapítvány közös tréningeivel már találkozhattak a hallgatók a február 13-i ösztöndíjas börzén, ahol ingyenes interkulturális tréning és angol nyelvi szintfelmérő várta a résztvevőket.


A március 14-i személyes kompetenciafejlesztő tréninget azoknak a BA-, MA-, és PhD-hallgatóknak ajánlják, akik már jelentkeztek valamely ösztöndíjra, vagy a jövőben tervezik, hogy külföldi tanulmányútra mennek. Az ingyenes tréning mindazoknak lehet hasznos, akik szeretnék könnyebbé tenni a külföldi környezetbe történő beilleszkedést, és akik fejleszteni szeretnék a kint tartózkodás során nélkülözhetetlen személyes készségeiket és kompetenciáikat. A hallgatók felkészülését szakképzett oktatók segítik.


Az ingyenes tréningen való részvétel hallgatói jogviszonyhoz és előzetes regisztrációhoz kötött. További információ itt érhető el.


Jelentkezési lap:

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.