Bezár

Hírarchívum

Egy-Kör 2: esettanulmányi verseny a környezeti konfliktusokról

Egy-Kör 2: esettanulmányi verseny a környezeti konfliktusokról

2014. február 10.
2 perc

2014. február 26-án érkezik a TIK-be az EgyKör2 roadshow-ja, melynek során a hallgatóknak háromfős csapatokban kell feldolgozniuk egy-egy helyi környezeti konfliktus témakörét értékes nyereményekért.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. a Budapesti Corvinus Egyetem Tisztább Termelés Magyarországi Központjával együttműködve tizenöt felsőoktatási intézményben rendezi meg a környezettudatosságot népszerűsítő rendezvényét, az Egy-Kör 2-t. Az eseményt az inspirálta, hogy a nemzetközi és a hazai tapasztalatok alapján egy átlagos diák fenntarthatósággal kapcsolatos beállítottsága pozitív ugyan, de a legtöbb egyetemista és főiskolás mindennapi élete során főleg olyan tevékenységeket végez, amelyek nem járnak túl nagy lemondással.

Ennek változtatására hívták életre 2009-2010-ben a nagy sikert aratott Egy-Kör 1-t, melyet nem mellesleg egy szegedi csapat, a „Nomád” nyert meg. A hagyomány 2014-ben folytatódik, és a már Egy-Kör 2-re keresztelt rendezvény 2014. február 26-án érkezik meg Szegedre. A szervezők előadásokkal, filmvetítéssel, interaktív beszélgetéssel, ismerkedési, csapatalkotási lehetőséggel, szén-dioxid-kalkulátorral, ökológiailábnyom-méréssel, jó hangulattal, sütivel várják a verseny résztvevőit a József Attila Tanulmányi és Informatikai Központban. A hallgatóknak háromfős csapatokban egy esettanulmány formájában kell feldolgozni egy-egy helyi környezeti konfliktus témakörét, a három legkiemelkedőbb munkát végző csapat pedig értékes díjakban részesül:

Az I. helyezett csapat tagjainak fejenként: 130 000 forintos biciklivásárlási-utalvány

A II. helyezett csapat tagjainak fejenként: 100 000 forintos ökoszállás- vagy kalandparkutalvány

A III. helyezett csapat tagjainak fejenként: 35 000 forintos biocsomag-utalvány

 

További információk:

http://gyereegykorre.hu/site/global/ 
https://www.facebook.com/pages/Egykör2/673291929359797
https://www.facebook.com/egykor.ketto?fref=ts

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek