Bezár

Hírarchívum

Alma_mater_mikulas_kiemelt

Mesevilággá vált a TIK az Alma Mater Mikuláson

Mesevilággá vált a TIK az Alma Mater Mikuláson

2014. december 05.
2 perc

Az SZTE-öregdiákok, az egyetemi oktatók és dolgozók kisgyermekei és az Alma Mater csapata 2014. december 4-én várta a Mikulást. Vidám gyermekforgatag és mesébe illő atmoszféra fogadta az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központba látogatókat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Mikulást váró, az SZTE TIK Átriumába lépő családok 2014. december 4-én elsőként a varázslatos tudományok világába csöppentek az SZTE Interaktív Természetismereti Tudástár munkatársai segítségével, akik kísérleteikkel, eszközeikkel ragadták meg a gyerekek figyelmét. Nagy kíváncsiság övezte az SZTE Klebelsberg Könyvtár által felajánlott könyvekből létrehozott könyvsarkot is, ahol Rostás Viktória kreatív csoportvezető, hawaii hula táncos foglalkoztatta a kicsiket. A kézműves asztaloknál pedig ötletes díszeket készíthettek el az apróságok az Alma Mater és a Karrier Iroda munkatársaival.

A Vackor zenekar együtt perdült táncra a gyereksereggel, majd közös dalolással hívták maguk közé a hosszú útról érkezett Mikulást, hogy átadhassa a Napfényfürdő Aquapolis, a Játékdzsungel Játszóház és az SZTE Ajándékbolt által felajánlott nyereményeket az Alma Mater rajzpályázat díjazottjainak, majd megajándékozta a gyerekeket egy-egy szép csomaggal.


ALMA_Mater_Mikulas_2014._december_04._TIK_EZs
Mesevilággá vált a TIK az Alma Mater Mikuláson - GALÉRIA


A„Hogyan készül a Mikulás a nagy napra” című rajzpályázat eredményei – díjazottak:

Aprónép (0-3 éves) kategóriában: Kocsis-Hertelendy Zoé; Manó kategóriában (3-6 éves): Kecskeméti Lili, Kovács Enikő, Szakonyi Lotti Lilla, Szatmári Fruzsina; Törpe kategóriában (6-10 éves): Wodala Gréta, Ábrahám Emma, Ambrus Csenge, Laczkó Zsófia.

A Mikulás is nagy szeretettel fogadta gyermekektől kapott meglepetéseket és dalokat, majd megsúgta: jövőre 10. alkalommal is útba ejti az Alma Mater Mikulásünnepségét, ahol mindig oly nagy örömmel várják.

A Mikulás programon nemcsak ajándékot kaptak a gyerekek, hanem ajándékot is adtak az SZTE JGYPK HÖK „Legyél te is Mikulás” fölhívására. De ajándéknak számít az a 140 rajz is, amit az Alma Mater fölhívására készítettek a gyerekek és kiállításon tekinthetett meg a Mikulás ünnepségre érkező 120 család.

 

További információ:


Facebook
SZTE Alma Mater

SZTEinfo

Fotó: Edelmayer Zsolt

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek