SZTE Info

SZTE-s bronzérem az atlétikai Eb-n

Márton Anita súlylökésben állhatott a dobogó harmadik fokára.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Zürichben rendezték 2014. augusztus közepén a 22. Atlétikai Európa-bajnokságot. A kontinensviadalon részt vett a szegedi Titán TC versenyzője, Márton Anita, a Szegedi Tudományegyetem végzős, gyógypedagógia szakos hallgatója is. A sokszoros magyar bajnok sportoló kiválóan teljesített, súlylökésben országos csúccsal (19,04 m) bronzérmet szerzett.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *