SZTE Info

Orientációs héttel várja külföldi hallgatóit az SZTE

A 2014/2015. tanév I. félévében több mint 230 külföldi hallgató érkezik és kezdi meg tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen. Számukra tart orientációs hetet az SZTE Nemzetközi Mobilitási Irodája 2014. szeptember 1–5. között.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A rendezvényt az SZTE Rektori Hivatal épületének átriumában szeptember 2-án, kedden 10 órakor Szabó Gábor, az SZTE rektora nyitja meg, köszöntve a Tisza- parti universitasra érkező külföldi diákokat. Az őszi szemeszterben az ERASMUS+, ERASMUS MUNDUS, CEEPUS nemzetközi mobilitási programok keretében, a Magyar Ösztöndíj Bizottság ösztöndíjaival, valamint a West Virginia Egyetemmel fennálló kétoldalú hallgatói csereprogram keretében 233 külföldi hallgató kezdi meg tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen. Az orientációs héten a hallgatók tájékozódhatnak a Szegedi Tudományegyetemről és a városról, segítséget kapnak a beiratkozáshoz és a szálláskereséshez is. Az egy hét során megismerkednek majd az EHÖK Külügyi Bizottságának mentoraival és az Erasmus Student Network Szeged önkénteseivel, a szegedi életüket segítő magyar egyetemistákkal, valamint tanszéki koordinátoraikkal és a többi országból érkezett külföldi hallgatóval is.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. augusztus 31.

Desktop8-001

Jászay Tamás életében meghatározó szerepe van a színháznak. A 30. THEALTER-en művészeti tanácsadóként segítette a fesztivált, emellett a blog jr. szerkesztője és a fesztivál szakmai beszélgetéseinek egyik moderátora. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék adjunktusát kérdeztük a színházhoz fűződő viszonyáról és a kritikaírásról is.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.