Bezár

Hírarchívum

Megfejteni Bocskor Bíborkát

Megfejteni Bocskor Bíborkát

2014. augusztus 29.
3 perc

Bocskor Bíborka is fellépett a 2014-es Szegedi Ifjúsági Napokon, mely programjairól az SZTE Médiacentrum folyamatosan beszámol.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Valahogy soha nem hozta úgy a sors, hogy a Magashegyi Underground egyetlen egy koncertjét végighallgassam valamelyik fesztiválon. Vagy nem értem oda egy másik koncert miatt, vagy el kellett jönnöm öt szám után – egy másik koncert miatt.


SZIN_Bocskor_BiborkaÉpp itt volt az ideje, hogy választ keressek arra a rég óta bennem bujkáló kérdésre, hogy ripacs-e Bocskor Bíborka, és hogy elkezdhetem-e végre szeretni.


A dilemma az énekesnő nem túl szerencsés, épp emiatt óriási nyilvánosságot kapott és kiváltott epic failjei miatt élt bennem. Annak idején a tehetségkutatóban, amiben feltűnt, katasztrofális duettet énekelt az általam már akkor is imádott és tisztelt, végtelenül tehetséges Póka Angélával – ráadásul egy nagyon jó Kispál-számot sikerült lealázni a hamis éneklésével. A Youtube-linket szándékosan nem rakom ide – ez már a múlt. Aztán volt még egy nem túl szerencsés húzása Ákos Dúdolni halkan című számával az énekes 42. születésnapja alkalmából adott tribute koncerten – bár azért kicsit elbizonytalanodtam, mert a Youtube-on törölték a videót, az Indavideón pedig nem lehet elindítani.


Mindegy is. Rég volt.


Azóta túl vagyunk már a Szeplős vállon (imádom), a Metróhuzaton (imádom), és tény: ez a nő engem mindig kiakaszt és meglep, de nem tud bosszantani. Kiakaszt a fura hajával (kék), hogy középkori festménynek öltözik vagy éppen hülye frurfrut vágat, hogy olyan ruhákat hord, amit mások még a kifutón is csak nagy rábeszélés árán vennének fel, és hogy árad belőle valami hihetetlenül lenyűgöző női őserő, amit a világ virtuális átölelésével szokott vegyíteni.

És igen, elmentem a SZIN-en a partisátorba, és az első hangtól az utolsóig végighallgattam a koncertjét. A fentebb említett kötelezők és az új számok mellett fura volt az Árnyékot Beck Zoli nélkül hallani – de jó volt így is. Amit nagyon hiányoltam: az új kedvencemet, az MR2 Akusztikra készült Halott Pénz feldolgozást, az Ugyanúgy hallaszt – lehet, azért nem énekelheti még, mert az Akusztik csak szeptemberben lesz, nyilván ott debütál majd.


De ezzel együtt rá kellett jönnöm, hogy Bocskor Bíborka szerethető, lenyűgöző és igen bátor nő: meri vállalni a furaságát, sőt, még hirdeti is. A kedvessége, a zene iránti elkötelezettsége, a közönséghez való alázatos viszonya pedig iskolapélda.

 

Nyemcsok Éva Eső

A szerző FishEye felvétele


A SZIN honlapja:
http://www.szin.org/

 

Sok-sok további fotó a SZIN-ről az SZTE Hírek Facebook-oldalán

 

Korábban írtuk:


Szegedi egyetemisták a SZIN-en

Elkezdődött a SZIN – több órás várakozás a beléptetésnél

A Szegedi Tudományegyetem a SZIN-en

A Szegedi Tudományegyetem is jelen lesz a SZIN-en

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek