SZTE Info

Futur

Konferencia és kiállítás az infokommunikációs kutatásokról


K+F menedzsment konferenciát és kiállítást rendeznek a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában 2014. szeptember 4-től 11-ig. A rendezvényen nagyszabású, európai uniós támogatású projekt eredményeit mutatják be.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

szechenyi2020-eszaNagy volumenű, sikeres projekt mutatkozik be szeptember 4-től konferencia és kiállítás formájában az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban: az „Infokommunikációs technológiák és a jövő társadalma (FuturICT.hu)” kutatási eredményeit ismerhetik meg az érdeklődők. A FuturICT.hu pályázat célja, hogy az informatika és más tudományterületek eszközeivel is megvizsgálhassák a tudósok a társadalmi- és gazdasági élet egyes aspektusait világszerte, ezzel lehetőségeket nyitva a fenntartható jövő számára.


A kiállítást szeptember 4-én 9 óra 40 perckor nyitja meg Dr. Csirik János, az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar professzora.


A konferencián elhangzó előadások érintik az adatvédelem, a szervezet, az eCommerce és a Telemedicina fókuszú kutatások témaköreit. A projektben résztvevő – az SZTE-t és az ELTE-t képviselő – kutatók mellett olyan külsős szakemberek adnak elő a rendezvényen, akik startup cégek alapítóiként is elismertek.


A konferencia és a kiállítás minden érdeklődő számára nyitott, a részvétel ingyenes.


Az „Infokommunikációs technológiák és a jövő társadalma (FuturICT.hu)” kiállítása szeptember 4. és 11. között tekinthető meg ingyenesen az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban, 9 és 17 óra között.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. március 24.

nyito_Nemeth_Aniko

Az SZTE Füvészkert felújítása és működtetése mellett a gyermekek és fiatalok környezettudatosságra nevelése, valamint az ismeretterjesztés terén is sikeres intézményvezetői munkája elismeréseként Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést kapott Németh Anikó. A Füvészkert igazgatóját munkájáról és a botanikus kert növénygyűjteményeiről is kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.