Bezár

Hírarchívum

evnyito_kiemelt04

Augusztus 30.: Tanévnyitó ünnepség a Szegedi Tudományegyetemen

Augusztus 30.: Tanévnyitó ünnepség a Szegedi Tudományegyetemen

2014. augusztus 27.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa a 2014–2015-ös tanévet megnyitó ünnepi ülését 2014. augusztus 30-án (szombaton) délelőtt tartja az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ Kongresszusi termében. A jeles eseményt élőben közvetíti az SZTE Televízió.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem tanévnyitó ünnepi szenátusi ülése előtt csoportkép készül az universitas vezetőiről és professzori karáról. A dísztalárba öltözött professzorok zászlós menete 2014. augusztus 30-án (szombaton) 9 óra 10 perckor indul a felsőoktatási intézmény rektori hivatali épületétől (Dugonics tér 13.). A tanévnyitó ünnepély az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ (TIK) Kongresszusi termében (Szeged, Ady tér 10.) 10 órakor kezdődik.


A TIK több mint 700 személyt befogadó kongresszusi termében az egyetemi és főiskolai tanárok, akadémikusok, emeritus professzorok és az SZTE Szenátusának tagjai mellett az elsőéves gólyák, illetve a szülők, a felsőbb éves hallgatók és az oktatók, az érdeklődők is megjelennek.


A szegedi egyetem életében a tanévnyitó ünnepség különös jelentőségű, hiszen ekkor hangzanak el a hazai felsőoktatás és az SZTE előtt álló szemeszterek, vizsgaidőszakok főbb célkitűzései, itt találkoznak először leendő professzoraikkal, oktatóikkal a gólyák. Az SZTE elsőéves hallgatói képviseletében az ünnepségre előzetesen regisztrált és az egyetemi tanévnyitó ünnepségén megjelent gólyák esküt tesznek. Az elsőéveseket az SZTE rektora fogadja az egyetemi polgárok közösségébe.


A Szegedi Tudományegyetem tanévnyitó ünnepségén köszöntőt mond Szabó Gábor akadémikus, az SZTE rektora, továbbá az ünnepség díszvendégeként Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár, valamint Botka László, Szeged polgármestere.


Az SZTE tanévnyitó ünnepségét élőben közvetíti az egyetemi Média Centrum SZTE Televízió. A ceremónia idején, illetve azt követően az ünnepélyen készült tévéfelvétel megtekinthető lesz az alábbi linken.

 

Meghivo_kesz
A Szegedi Tudományegyetem tanévnyitó ünnepi szenátusülésére szóló meghívó itt olvasható


SZTEinfo


Korábban írtuk:

Meghívó a Szegedi Tudományegyetem tanévnyitó ünnepségére

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek