Bezár

Hírarchívum

Nemzetközi gitárfesztivált rendeznek Szegeden

Nemzetközi gitárfesztivált rendeznek Szegeden

2014. április 07.
1 perc

A XV. Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivált 2014. április 10–13. között tartják a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán. A versenyprogramhoz mesterkurzusok mellett számos koncert és gálaest is kapcsolódik, melyen a megmérettetés győztese megszólaltatja a verseny fődíját, Vassilis Vassileiadis mestergitárját.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivált 1999-ben alapította Pavlovits Dávid gitárművész-zeneszerző, aki Artisjus-díjasként, a SZTE Zeneművészeti Karának docenseként több mint tíz éve irányítja az intézmény gitár tanszakát, amely az ország legsikeresebb és legnépszerűbb alkotó gitáros közösségeinek egyike. A rendezvény több mint tíz év alatt kulturális hagyományokat teremtett Szegeden, és a klasszikus gitár világhírű képviselőit hozta el a Tisza-parti városba; a fesztiválon eddig 5 kontinens több mint 31 országából szerepeltek művészek.

A rendezvény sorozat nyitányaként 2014. április 10-én Podhorszky Gábor és a franciaországi Florian Larousse ad koncertet a Zeneművészeti Kar Fricsay-temében. A verseny elődöntője és döntője április 11-én és 12-én zajlik. A fesztivál zárónapján, április 13-án különleges produkció várja a közönséget az IH Rendezvényközpontban. Először Pusztai Antal, a jazz, latin és világzenei stílusok páratlan virtuóza hallható, majd a Sofia Pirok Grupo Flamenco mutatkozik be két temperamentumos táncosnővel, gitár, cajón és egy énekes kíséretében. Az est különlegessége, hogy Pusztai Antal részvételével elhangzik a nemrég elhunyt Paco de Lucia egyik legnépszerűbb szerzeménye, az Entre dos Aguas.

A részletes program itt elérhető.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek