Bezár

Hírarchívum

Gyermekkori hasfájás, ételallergia, ételintolerancia – előadás az Aranyklinikán

Gyermekkori hasfájás, ételallergia, ételintolerancia – előadás az Aranyklinikán

2014. április 17.
2 perc

Egészségmegőrzés a családban címmel indít ingyenes előadás-sorozatot a szegedi Aranyklinika. A programsorozatban a Szegedi Tudományegyetem szakorvosai is vállaltak előadásokat. A sorozat következő előadásának vendége Szűcs Dániel klinikai csecsemő- és gyermekgyógyász, gyermek gasztroenterológus szakorvos lesz. A program 2014. április 23-án, szerdán 18 órakor kezdődik. A beszélgetést Nyemcsok Éva Eső újságíró vezeti.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A szegedi Aranyklinika azzal a céllal indította el tavaszi egészségmegőrző programsorozatát, hogy a család minden tagjának nyújtson információkat a különböző betegségekről, a tünetekről, a lehetséges terápiákról és a megelőzésről. Az előadások számos területet ölelnek fel, a pajzsmirigy-betegségektől a genetikai vizsgálaton át a csecsemőkori csípőszűrésig.

 

Tény, hogy az egészségmegőrzés egyre nagyobb szerepet kap életünkben, és mindenki sokat tehet azért akár szülőként, akár nagyszülőként, hogy boldog, teljes, egészséges, kiegyensúlyozott életet éljen. Fontos a családtagok egészsége is: ha törődünk velük, és odafigyelünk rájuk, számos betegség kialakulását előzhetjük meg. Elengedhetetlen ez az olyan családokban, amelyekben halmozottan fordulnak elő a felmenő generációknál krónikus betegségek.

 

A szegedi Aranyklinika Egészségmegőrzés a családban című ingyenes előadás-sorozatával az egészséges életmódhoz kíván hozzájárulni. A tavaszi programsorozat előadói nagy tapasztalattal rendelkező szakorvosok, a szakterületükön elismertek, és nap mint nap sokat tesznek pácienseik egészségéért, gyógyulásáért. A szegedi Aranyklinika Egészségmegőrzés a családban című, tavaszi, ingyenes előadás-sorozatának helyszíne az Aranyklinika (6720 Szeged, Arany János utca 14.).

 

Az Egészségmegőrzés a családban című egészségmegőrző előadássorozatban 2014. április 23-án, szerdán 18 órától az Aranyklinika vendége Szűcs Dániel klinikai csecsemő- és gyermekgyógyász, gyermek gasztroenterológus szakorvos. Témák: Gyermekkori hasfájás. A tej-, tojásallergia mellett milyen ételallergiára gondoljunk még? Mi a különbség az ételallergia és az ételintolerancia között? Melyek a laktóz intolerancia, illetve a gluténérzékenység tünetei, hogyan vizsgálják ki ezeket a betegségeket? A beszélgetést Nyemcsok Éva Eső újságíró vezeti.

 

A programsorozat további előadásai:

 

2014. május 7. szerda, 18 óra: prof. Novák Zoltán csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos, gyermek-tüdőgyógyász szakorvos. Témák: Allergiás és asztmás betegségek - az allergia, asztma kivizsgálása. Megelőzhető-e a betegség? Gyógyítható-e? Szükség van-e életmódbeli változtatásokra, és ha igen, melyek ezek? A beszélgetést Nyemcsok Éva Eső újságíró vezeti.

 

2014. május 21. szerda, 18 óra: Pásztor Gyula radiológus szakorvos és Vizi András gyermeksebész szakorvos, gyermek-traumatológus. Témák: A gyermek nem kisméretű felnőtt – a gyermekultrahang jelentősége. Szűrési lehetőségek újszülöttkortól. A hasfájós gyermek ultrahang vizsgálata. A gyermeksebész szűrési lehetőségei – különös tekintettel a tartási rendellenességekre. Amit az újszülöttkori csípőszűrésről tudni kell. A beszélgetést Nyemcsok Éva Eső újságíró vezeti.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek