Bezár

Hírarchívum

Új tudományos kávéház indul az SZTE-n

Új tudományos kávéház indul az SZTE-n

2013. szeptember 16.
2 perc

Az SZTE Tehetségpont közérthető, élvezhető, érdekfeszítő tudományos témákat választott „kávé mellé”.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Szeptemberben kezdetét veszi az SZTE Tehetségpont által szervezett tudománynépszerűsítő előadás-sorozat, a Science Café. A Science Café keretében a Szegedi Tudományegyetem oktatói és doktoranduszhallgatói tartanak tudománynépszerűsítő előadásokat. A szervezők célja, hogy előmozdítsák a tudomány és a nagyközönség közötti társadalmi párbeszédet a közérthető formában előadott tudományos témák megvitatásán keresztül. Ennek érdekében laikusok számára is élvezhető, érdekfeszítő tudományos témákat válogattak a „kávé mellé”. A tehetséggondozó program jellegéből következik, hogy az előadók között a fiatalabb oktatói generáció képviselőit is megtaláljuk, vagyis PhD-hallgatókat, a jövő potenciális kutatóit, oktatóit – tájékoztatta a www.u-szeged.hu-t Arany Mihály, az SZTE Tehetségpont sajtóreferense.

 

Lézerek, a járványok matematikája, állati eredetű gyógyszerek és az ősmaradványok legendái – csak néhány kulcsszó az őszi félév tematikájából. A sorozat keretében, a november 21-i Science Café-előadáson az SZTE Tehetségpont hat új vállalati ösztöndíját is átadja. A szervezet folyamatosan azon dolgozik, hogy a tehetséges szegedi hallgatók számára minél több ösztöndíjat biztosítson, ebben talált partnerre több cégben is, így a Givaudan, a Szegedi Vízmű, a Pick Szeged, a Ferroép, a Te-Di Trade, a Goodwill Pharma is ösztöndíjat alapított – tudtuk meg.

 

Az SZTE Tehetségpont egyúttal a hallgatók figyelmét is szeretné ráirányítani a Science Caféra, mely kreditért felvehető kurzus az egyetemisták tanrendjében. A rendezvény népszerűségét mutatja, hogy az őszi szemeszterben több mint 130 hallgató vette fel óraként a Science Cafét, mely a tavaszi félévben is folytatódik majd.

Az előadásoknak a Szent-Györgyi Albert Agóra Informatórium és a Nagylabor ad helyet. Az első estre szeptember 19-én 18 órától kerül sor, amikor is Vass Csaba lézeres eljárásokkal készített optikai rácsokról és alkalmazásairól szól majd.

 

Az előadás-sorozat pontos programját itt tekinthetik át!

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek