SZTE Info

Teniszversennyel emlékeztek a Nobel-díjas tudósra

Az SZTE Erzsébet-ligeti teniszcentrumában szeptember 22-én a szegedi egyetem néhai rektora, Szent-Györgyi Albert tiszteletére második alkalommal rendeztek teniszversenyt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Sportközpontja által meghirdetett versenyre több kategóriában 27 versenyző adta le a nevezését. Az eredményekről Trényiné Rákóczi Zsuzsanna, a sportközpont vezetője tájékoztatta a www.u-szeged.hu-t.

 

Férfi egyéni – nyílt kategória:

1. Csonka Zsolt

2. Burcsár Szilárd

Férfi egyéni – 41-55 év között:

1. Zsivicz József

2. Tóth László

Férfi egyéni – +55 év:

1. Dr. Somfai Attila

2. Dr. Boros-Gyevi László

Női egyéni:

1. Kiss Éva

2. Ördögh Dominika

3. Szalontai Klára

Férfi páros:

1. Földesi Imre – Tóth László

2. Burcsár Szilárd – Burcsár Márk

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *