SZTE Info

Szermentes nap az ETSZK-n

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Szermentes napot rendez a Kiút Alapítvány az SZTE Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar Bal fasori épületében 2013. szeptember 19-én (csütörtökön) 15 órától. A Függő és kapcsolati játszmákról Komáromi Éva szakpszichológus (ELTE), a szenvedélybetegek kezelésének sajátos módszeréről Varga Gyöngyi pszicho-terapeuta beszél. Közben drogkarrierjükről adnak képet a 3-4 éve józanodó függők. A Szermentes nap – stílusosan – alkohol nélküli táncos, zenés zsíros kenyér partyval zárul.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. március 24.

nyito_Nemeth_Aniko

Az SZTE Füvészkert felújítása és működtetése mellett a gyermekek és fiatalok környezettudatosságra nevelése, valamint az ismeretterjesztés terén is sikeres intézményvezetői munkája elismeréseként Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést kapott Németh Anikó. A Füvészkert igazgatóját munkájáról és a botanikus kert növénygyűjteményeiről is kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.