Bezár

Hírarchívum

Bemutatták a sportolanemzet.hu-t

Bemutatták a sportolanemzet.hu-t

2013. szeptember 10.
3 perc

Az SZTE JGYPK Testnevelési és Sporttudományi Intézete biztosította a szakmai hátteret ahhoz a weboldalhoz, melyet szeptember 10-én 11 órakor indítottak el. A cél a sport megszerettetése minél szélesebb rétegekkel.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

sportolanemzet– A sportolanemzet.hu weboldal küldetése, hogy a sportot szerető, művelő vagy hozzá bármilyen szálon kapcsolódó emberek által megszerettessük a testmozgást. A honlap arra buzdít, hogy mindenki válasszon magának sportágat, figyeljen oda az egészségére, mozogjon rendszeresen – mondta el a sportolanemzet.hu internetes oldalt bemutató sajtótájékoztatón Hoffmann Pál projektvezető a Kenyérgyári úti Squash Club és Szabadidőközpontban. A portál ismeretterjesztő és egyfajta közösségi oldalként is funkcionál. Alapvetően két bázisra épül: különböző fórumokról átvett híreket olvashatunk itt, a hírfolyamban pedig a regisztrált tagok posztjai jelennek meg. Emellett eseménynaptár és egy állandó rovat is helyet kapott a weboldalon. Utóbbiban neves sportolóinkról tájékozódhatunk.

 

Ötszázféle sportágat rendszerez

 

Húsz kategóriába sorolva ötszázféle sportág mutatkozik be a sportolanemzet.hu-n – hallottuk Kecse-Nagy Sándortól. A portál marketingvezetője elmondta: az új internetes fórum hiánypótló a sportéletben, eddig ugyanis nem létezett olyan oldal, amely ilyen részletesen rendszerezte volna a sportágakat. A portál esélyegyenlőséget biztosít, hiszen bárki regisztrálhat rajta, függetlenül attól, hogy igazolt versenyző vagy csak hobbiból sportol. A szerkesztők várják csapatok, egyesületek, szakosztályok regisztrációját is. Az oldal lényege, hogy a regisztráltak nemcsak leírásokat, érdekességeket, új információkat olvashatnak egy-egy sportágról, hanem saját sikereiket is megoszthatják itt. Leírást adhatnak magukról vagy a csapatukról, beszámolhatnak a legutolsó versenyen elért eredményeikről vagy a várható megmérettetés időpontjáról, helyszínéről. Képeket, videókat tölthetnek fel. Az oldalra határon túli magyarok is regisztrálhatnak. Az azonos érdeklődési körű emberek között sportbarátságok szövődhetnek.

 

Folyamatosan megújuló interaktív portál

 

A listán olyan sportágak is megtalálhatók, amelyek eddig méltatlanul szorultak háttérbe. Olvashatunk extrém sportokról, kevésbé ismertekről és a népszerűbbekről is. A honlap készítői szívesen fogadják az olvasók észrevételeit, és pótolják, ha valamit kihagytak a listából.

 

A portál elkészítésének szakmai hátterét az SZTE JGYPK Testnevelési és Sporttudományi Intézete biztosította. A szakemberek segítettek egyebek mellett a honlap szakmai felépítésében, tanácsot adtak a tematikus egységeihez. Balogh Lászlótól, az SZTE Testnevelési és Sporttudományi Intézet intézetvezető egyetemi docenstől megtudtuk: felmérések bizonyítják, hogy Magyarországon a lakosság körében nagyon alacsony a rendszeres fizikai aktivitás. Ennek oka a környezeti tényezőkben keresendő: többek között azzal indokolható, hogy az emberek nincsenek tisztában a lehetőségekkel, például nem tudják, milyen létesítményekben sportolhatnak. A gond tehát az információ hiánya volt eddig, melyre az új weboldal megoldást kínálhat. – Olyan ez az oldal, mint a Sagrada Família: soha nem lesz befejezve. Folyamatosan megújuló, interaktív portál – summázta Balogh László, aki felhívta a hallgatók és az oktatók figyelmét is az oldal böngészésére, hiszen többek között szakanyagok és tudományos cikkek is megtalálhatóak lesznek rajta. – Mindemellett a sporttudományi intézet is profitálhat belőle a gazdag adatbázis miatt – tette hozzá Győri Ferenc, az SZTE JGYPK Testnevelési és Sporttudományi Intézet főiskolai docense, aki szintén részt vett a honlap kialakításában.

 

A weboldal itt érhető el: http://www.sportolanemzet.hu/

 

Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek