Bezár

Hírarchívum

Városújítók az élhető jövőről – City 2.0 az SZTE TIK-ben

Városújítók az élhető jövőről – City 2.0 az SZTE TIK-ben

2013. október 07.
2 perc

Október 9-én a városi lét kihívásairól és a megoldásokról hallhatnak újszerű vagy érdekes megközelítésű gondolatokat a résztvevők.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Foglalkoztat a gondolat, hogy mit tehetsz az élhetőbb környezetért, a kellemesebb és kényelmesebb városi életért? Kíváncsi vagy a legújabb innovációkra és előrevivő ötletekre, amelyekkel megváltoztathatjuk a város képét? Szeretnéd elmondani a véleményedet az élhető, fenntartható Szeged jövőjéről? Akkor ott a helyed október 9-én az SZTE TIK-ben!

 

Szeptember 20-án New York adott otthont a TED City 2.0 rendezvénynek, mely a városi lét kihívásairól és a megoldásokról vonultatott fel újszerű vagy érdekes megközelítésű gondolatokat. Világszerte számos ország és város kapcsolódott az eseményhez, köztük Budapest is, ahol a Siemens támogatásával a főváros megújulásáról elmélkedtek előadók és a közönség. A Siemens október 9-én (szerdán) Szegedre, az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központba is elhozza a City 2.0-t! Vetítésen tekinthetik meg az érdeklődők a budapesti és a New York-i előadásokból készült gazdag válogatást, illetve találkozhatnak a Siemens teljes portfóliójával.

 

A TED City 2.0 projektje keretében „városújítók” osztják meg gondolataikat az élhető jövőről. A City 2.0 esemény városi polgárok, vállalkozók, mérnökök, designerek, társadalomtudósok találkozóhelye, akik elmesélik innovatív elképzeléseiket a fenntartható életről.

 

Az aktív résztvevők elképzeléseikről ötperces előadást vagy akár képzőművészeti megfogalmazást készíthetnek, majd a vetítések után megoszthatják a szervezőkkel és a többi érdeklődővel gondolataikat. A legizgalmasabb felvetéseket a szervezők Siemens-meglepetéscsomaggal díjazzák.

 

Időpont: 2013. október 9., szerda 11:00–16:00

11:00: Megnyitó

11:10: A budapesti és New York-i előadások megtekintése

13:00: Szeged 2.0 – szegedi előadások

 

Helyszín: SZTE TIK – Kiállítási tér, III. szemináriumi terem

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek