Bezár

Hírarchívum

Szegedi egyetemisták muzsikáltak városszerte a Zene Világnapján

Szegedi egyetemisták muzsikáltak városszerte a Zene Világnapján

2013. október 02.
1 perc

Flash mobbal készült az SZTE Zeneművészeti Kar a zene világnapján: a város több pontján is minikoncertekkel szórakoztatták a járókelőket az egyetemisták.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

flashmobVonósnégyes húzta a BTK épületében, kürt kvartett fújta a Reök-palota erkélyén, rézfúvós kvintett zenélt a Rektori Hivatalban, énekesek daloltak az Árkádban – október elsején, a Zene Világnapján a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának hallgatóitól volt hangos Szeged. Az egyetemisták 8-10 perces minikoncertet adtak elő több helyszínen, a járókelők legnagyobb örömére. A késő esti órákban az egyetemisták kedvelt szórakozóhelyein folytatódtak a koncertek. A rendezvénysorozattal arra hívták fel a figyelmet, hogy zene nélkül lehet ugyan élni, de nem érdemes.

 

– Egy nagy egyetem picike szelete vagyunk. Szeretnénk, ha nagyobb figyelmet kapnánk – mondta el a flash mobbal kapcsolatban Tóth Péter, a ZMK dékánja, akitől megtudtuk: az utóbbi hetekben felkeresett több szegedi intézményt is. Járt többek között a Reök-palotában és a TIK-ben is. Mindenhol azt próbálta tudatosítani, hogy „használják a kart”, a szó legjobb értelmében, vagyis hogy a különböző rendezvényekre a ZMK hallgatóit hívják meg zenélni, mert a fiatalok szívesen tesznek eleget a felkéréseknek.

 

Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek