Bezár

Hírarchívum

A mesés India elevenedik meg a TIK-ben

A mesés India elevenedik meg a TIK-ben

2013. október 01.
2 perc

A 18. SZTE Őszi Kulturális Fesztivál keretében nyílt meg Török Ildikó páratlan fotókiállítása, mely szeptember 30-ától október 12-éig tekinthető meg.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Már a 18. SZTE Őszi Kulturális Fesztivál hivatalos kezdése előtti napon is színes programokkal várta a kultúrára éhes közönséget az universitas. A szeptember 30-i nap egyik kiemelt eseménye volt Török Ildikó Indiát bemutató fotókiállításának megnyitója az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

 

A tárlatot Juhász Balázs pécsi fotográfus nyitotta meg, aki elmondása szerint már ötödik alkalommal járt Indiában, Török Ildikó tizenhárom társával az ő szervezésében járta körül, s kapta lencsevégre az ország Rajasthan tartományát. Elsősorban nem a turisták által közkedvelt helyek fotózása volt a céljuk. A kiemelt figyelmet az ott élő emberek, kulturális hagyományaik, ruházataik, valamint a hétköznapi életük kapta. A megnyitót átjárta India szelleme. Erről Adász Mariann táncbemutatója gondoskodott, aki Bharatanatyam stílusú táncot mutatott be – ez az egyik legnagyobb becsben tartott indiai klasszikus tánc. Az ünnepség után a kíváncsiskodók hangulatos indiai dobjáték kíséretében csodálhatták meg a képeket.

 

Török Ildikó már gyermekkora óta vonzódik a fotózáshoz. Először családi események, pillanatok megörökítése által ismerkedett a szakmával. Később azonban egyre több elismerést gyűjtött be. Ettől függetlenül még most is hobbiként tekint a fotózásra, és elsősorban közgazdászként dolgozik. India-anyagát ismerheti meg először a nagyközönség – az összeállítás egy részét korábban az SZTE Füvészkertben már bemutatták, most teljes egészében csodálhatjuk meg az anyagot –, ám folytatás következik, hiszen ahogy elárulta, amennyire ideje engedi, szívesen vág bele hasonló kihívásokba.

 

A tárlat október 12-éig hétköznapokon 8 és 20, szombaton 9 és 16 óra között látható a TIK-ben.

 

Török Ildikó az SZTE Gazdaságtudományi Karán 2009-ben közgazdász diplomát, 2012-ben az SZTE Állam- és Jogtudományi Karon jogász oklevelet szerzett. Szegedi tanulmányaival párhuzamosan gyerekkori szenvedélyének, a táncnak hódolva harmadik diplomáját a Magyar Táncművészeti Főiskolán vehette át.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek