Bezár

Hírarchívum

alma_mater_maskepp_kiemelt

Köztünk élő alkotók: Máskép(p)

Köztünk élő alkotók: Máskép(p)

2013. október 31.
3 perc

Öt egyetemi oktató és dolgozó fényképeit ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Szabó Gábor rektor a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatala átriumában rendezett tárlat megnyitóján.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE 18. Őszi Kulturális Fesztiváljának új színfoltja a fotótárlat, amelyen öt egyetemi oktató és dolgozó fényképei kerültek egymás mellé. A kiállítás megnyitóján, 2013. október 28-án Szabó Gábor rektor üdvözölte a kezdeményezést, amelynek köszönhetően ismét új oldalukról ismerhetjük meg az egyetem munkatársait. A fényképek bizonyítják: a mindennapi munkájukhoz hasonlóan komolyan veszik a hobbijukat, a fényképezést is az alkotók: Buzás Norbert (SZTE Kutatás-fejlesztési és Innovációs Központ igazgató), Deák Péter (informatikus, SZTE Rektori Hivatal), Fenyvesi Anna (intézetvezető, BTK Angol-amerikai Intézet), Gyeviki János (Ph.D. okleveles gépészmérnök, villamosmérnök, SZTE MK), Kovács Zoltán (televízióstúdió-vezető, SZTE BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék).

Az SZTE Alma Mater, az Egyetem alumni szervezete az SZTE Kulturális Irodával karöltve szervezte a fotókiállítást. Ennek alapvető célja az értékteremtés mellett az, hogy jobban megismerhessük az egyetem munkatársait például egy új, a művészethez közelítő oldalukról.


„Buzás Norbert 2000 óta dolgozik a találmányok és technológiák menedzselésének területén, munkájának köszönhetően jutott el több mint 40 országba – olvashatjuk az SZTE 18. Őszi Kulturális Fesztiválja programfüzetében. – Szenvedélyéről így nyilatkozott: „Láttam megejtően szép természeti csodákat, találkoztam érdekes emberekkel, fura állatokkal, gyönyörű és lélegzetelállító építményekkel. A pillanatok csodáját sok ezerszer kamerába zártam, hátha másokat is érdekel."
Deák Péter szerint a fotózás megtanít figyelni a részletekre, segít kitisztítani az elmét, kitartásra ösztönöz. „A „nagyok” természetfotóit lapozgatva nem is gondolta volna, hogy egy-egy jól elkapott pillanat mögött mennyi háttérmunka van. Remélem a fotóim látványa legalább annyi örömöt fog Önnek okozni, mint nekem az elkészítésük.”
Fenyvesi Anna 2001 óta fotózik digitálisan, a mindennapi élet szépségeit, virágokat, bicikliket örökít meg. Első önálló kiállítását 2010 nyarán a budapesti Hotel Ibisben „Biciklik, napfény, Hawaii!” címmel, első önálló szegedi tárlatát a Grand Caféban „A biciklik csodálatos életéből” címmel rendezte. 2011 tavasza óta rendszeresen szervez intézeti fotótárlatot az Angol tanszék folyosóján.
Gyeviki János 1970 óta fotografál. 1977 óta tagja a Szegedi Fotóklubnak. Számos csoportos és egyéni kiállításon szerepelt. Erdő Erika Ida 2012-ben figyelt fel képeire, s azóta szorgalmasan írja hozzájuk fűződő érzéseit, benyomásait.
M. Kovács Zoltán amellett, hogy lelkes és segítőkész oktató és operatőr, az ehhez egészen szorosan kapcsolódó fotózást is űzi hobbiként, amelynek már nemcsak a BTK Stúdió bensőséges légkörében” lehetnek részesei az érdeklődők.

Alma_foto_plakat-vegso


A Máskép(p) – köztünk élő alkotók című kiállítás 2013. november 9-ig tekinthető meg munkanapokon 8 – 20, szombaton 8 – 12 óra között az SZTE Rektori Hivatal épületében (Szeged, Dugonics tér 13.)

SZTEinfo


A Máskép(p) fotókiállításon készült képgaléria az Alma Mater honlapján megtekinthető


Az 18. SZTE Őszi Kulturális Fesztivál egészen november 7-éig színes programokkal vár minden kedves érdeklődőt. A részletes kínálatáról itt tájékozódhat.


Korábban írtuk:

Fotókiállítással nyitották meg a 18. Őszi Kulturális Fesztivált



Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek