Bezár

Hírarchívum

oszi_kulturfeszt_megnyito_kiemelt

Fotókiállítással nyitották meg a 18. Őszi Kulturális Fesztivált

Fotókiállítással nyitották meg a 18. Őszi Kulturális Fesztivált

2013. október 02.
2 perc

Vadász Sándor és Vadász Anna fotóinak kiállításával vette hivatalosan is kezdetét az SZTE Őszi Kulturális Fesztivál, a megnyitón Szabó Gábor és Juronics Tamás is beszédet mondott.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Október elsején hivatalosan is megnyitották a Szegedi Tudományegyetemen a 18. Őszi Kulturális Fesztivált. A Rektori Hivatal épületében rendezett eseményre egybegyűlt érdeklődők közt az egyetem több professzora és hallgatója is jelen volt. Az est alaphangját Girán Péter, a Zeneművészeti Kar tanulója adta meg, aki fantasztikus flamencodallamokat csalt elő a gitárjából.

 

Ezt követően Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora mondott köszöntőt. Kiemelte, hogy a kulturális seregszemlét immár a tizennyolcadik alkalommal szervezte meg az universitas, a kivételes „kort” humorosan három doboz mackósajttal azonosította. A rektor dicsérte a fesztivál gazdag, közel 250 programból álló kínálatát. – Nemcsak a szám, de a változatosság is számít – hangsúlyozta az akadémikus, hozzáfűzve: mindez jellegében és minőségében is méltó az egyetemhez.

 

oszi_kulturfeszt_megnyito_Galeria
Fotókiállítással nyitották meg a 18. Őszi Kulturális Fesztivált - GALÉRIA


Miután Szabó Gábor rektor útjára indította a fesztivál programsorozatát, rögtön egy újabb megnyitóra is sor került ott helyben: a Vadász Sándor és lánya, Vadász Anna fotóiból megalkotott fotókiállítást szemlélhették meg a jelenlévők. A természetet középpontba állító képekről Juronics Tamás, a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője mondta el megnyitó beszédét. Véleménye szerint a fotók sok-sok mélységgel bírnak, amelyek túlmutatnak az ábrázolt állaton vagy növényen. A képeket nézve olyan kulcsszavak merültek fel benne, mint „felfedezés”, „szépség”, „alkotás” és „nevelés”. Ezek a szavak mind értelmet nyerhetnek a szemlélőben, ha rápillant a hol fekete-fehérben játszó, hol pedig vegyes szín kavalkádot felvonultató képekre. Az alkotások témája is széles skálán mozog: megtalálható a holdfényben fürdőző magányos fa, a kusza halraj, a kísérteties szürkeségben futó vidéki út vagy korhadó fa tövében éledező virágtenger.

 

Az 18. SZTE Őszi Kulturális Fesztivál egészen november 7-éig színes programokkal vár minden kedves érdeklődőt. A részletes kínálatáról itt tájékozódhat.

 

Őszi Tamás


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek